A se je še komu zgodilo, da se je dojenček po prvem cepljenju prehladil? Naš je čist bogi iz noska mu teče pa malce kašlja, pa čist rdeče oči ima? Sem brala na forumu, da mu kaj veliko ne morem pomagati razen s fiziološko?
Čisto se je spremenil po cepljenju in smo potrebovali dva tedna, da je prišel k sebi. ne se prestrašit, ker bo verjetno zmanjšal apetit in bo popolnoma nemogoč. Pri nas se je tako histerično drl, da se mu je zaletelo in smo ga peljali v pediatrično. Ne puščaj ga samega in ne v ravnem položaju.
Pomagaš mu lahko takole: fiziološko (najbolj pripravne so ampulce od Nivee - kupiš v Baby centru ali DM-ju, ko boš dajala notri, obvezno drugo nosnico stisni s prstom, da se mu malo zaleti) in nato s svaljkom vate spravi ven smrkelj (nam so v dežurni na Metelkovi rekli, da mora otrok po tem, ko mu napolniš noska s fiziološko, dobiti nekaj za pit, da sluz spravi navzdol po grlu), maži mu prsa s kremo materine dušice ali z Fitbalmom iz lekarne (prej jo zmešaš z mazilom za ritko), z isto kremico mu masiraš podplatke, ZELO VLAŽI stanovanje (jaz imam cel dan pisker kamilic na štedilniku, mokre brisače na radiatorju), v platneno vrečko daj posušene kamilice in jo pogrej na štedilniku (jaz dam v lonec vodo, narobe obrnjeno pokrovko, vrečko s kamilicami in še eno pokrovko) in mu jo daj pred spanjem ali ko bo trdno spal na prsa, OBVEZNO dvignjeno celotno ležišče za 30 stopinj (podloži jogi z brisačami ali knjigami). jaz sem kupila še sirup za izkašljevanje za dojenčke od galenskega laboratorija in sem muu čez dan v sirup namočila dudko (potem pa čez poplaknila s čajem).
Srečno!
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!