IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ma dej, to je krneki; jaz jo nisem peljala. po 15 minutah poda strokovno mnenje? ja seveda. to je ekvivalentno mojemu 24 urnemu večletnemu opazovanju, pa še za to si upam trdit da je moje laično mnenje bolj realno od "strokovnih" 15 minut.
raje ne bom komentirala teh slovenskih prijemov, zagovarjanje takih stvari čeprav so očitno nepotrebne in niso obvezne z nekimi opozarjanji, da nismo opazile resnih problemov svojega otroka (ja, taki argumenti so se pojavili na podobni temi tukaj kako leto nazaj) in da je to že za neki dobro - c`mon, give me a break..
Kolikor je meni znano ta pregled ni namenjen temu, da bi tam psiholog dajal neke diagnoze.....ampak je namenjen preventivi......to je zgodnjemu odkrivanju tistih otrok, ki se ne razvijajo dobro......
In meni in tebi je lahko reči "brez veze je to".....ker doma pazimo na to, da otroci odraščajo v vzpodbudnem in pozitivnem okolju....v vseh družinah pa ni tako.....
risanje zaključenega kroga. ma naša ti ga new bo narisala pa če ji tupiš ne vem kaj. bo pa narisala vse drugo in to ful dobro. a potem zaostaja v risanju? mah..
Od moje kolegice sin tudi ni znal narisati.....pa ji psiholog ni povedal, da zaradi tega zaostaja v razvoju.....
liliana, men se zdijo vprašanja čisto neprimerna. preveč šlampasto zastavljena in neprimerna za to starost.
Ker nisem psiholog imam premalo strokovnega znanja, da bi lahko to ocenjevala.....zgolj "poklic mati" pa mi tega strokovnega znanja tudi ni dal......
npr. vprašanje Kaj je hiša? mislim, in 3-4 letnik naj reče kaj - stanovanjski objekt?? lahko rečeš čista bedarija ali pa totalno neprimerno zastavljeno; v vsakem primeru krneki. še dobro da je bilo zraven okno in je bila hiša zunaj, da je otrok lahko pokazal hišo in rekel "tole".
Lahko pa, da je bil ravno to namen, da otrok pokaže stvar, ko ga psiholog nekaj vpraša, recimo "Kaj je hiša"......in ne da odgovori dobesedno, da je hiša stanovanjski objekt......
in Kdo strelja? - ja če ni nobene slike, nobene reference, nobene razlage, kako naj otrok ve kaj ona sploh hoče s tem vprašanjem? kako naj ve da je to splošno vprašanje? jaz bi rekla nobeden, če ni nobenga s puško zraven. če otroka ne izpostavljaš orožju, ne vem če ravno ve kdo to redno počne (da ti bo odgovoril vojak ali policaj ali ropar ali lovec), itak.
Če.....tisti otrok, katerega oče je lovec ali policaj ali pa ima doma ilegalno puško in je izpostavljen nasilju, bo mogoče vedel odgovoriti na vprašanja takega tipa......
in 15 min takihle in podobnih cvetk - kdo lahko resno in resnično poda neko oceno otroka?
Pregled ni diagnostični.......