cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Punčke in njihov nakit

clock-img

25.06.2007, 21:13

clock-img

Anonimen

Naš oči pravi, da lahko mama nosi nakit, ki ga je hčerka dobila kot darilo (npr. pri rojstvu) dokler punčka ni dovolj velika, da ga nosi sama.

Jaz za to prvič slišim in me zanima, če je še kje takšna navada?

clock-img

25.06.2007, 21:20

clock-img

metkica1

pencil-img

945

A res? No jaz ga od moje hčerkice ne nosim, da hranim, ko bo dovolj stara in mislim, da je prav tako.

clock-img

25.06.2007, 21:23

clock-img

Anonimen

Ja, čist resno. Je pa oči Dalmatinec.

On pravi, naj nosim, meni se pa čudno zdi user posted image

clock-img

25.06.2007, 21:24

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: metkica1

A res? No jaz ga od moje hčerkice ne nosim, da hranim, ko bo dovolj stara in mislim, da je prav tako.

Enako.

clock-img

25.06.2007, 21:25

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Moja dva fantka imata tudi nekaj zlata, ki sta ga dobila za krst, ampak mi niti na misel ne pride, da bi ga kdo drug kot onadva nosil.user posted image  

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

25.06.2007, 21:36

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Moja dva fantka imata tudi nekaj zlata, ki sta ga dobila za krst, ampak mi niti na misel ne pride, da bi ga kdo drug kot onadva nosil.user posted image  

Se podpišem.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

25.06.2007, 21:43

clock-img

sato

pencil-img

249

Tudi jaz sem nakit od mojih dveh shranila.
Kaj pa, če bi kakšno stvar izgubila? Bi lahko rekla hčerki, da je za rojstni dan dobila zlato verižico, ampak je žal ni več, ker jo je mami izgubila?

clock-img

25.06.2007, 21:55

clock-img

Anonimen

Kaj pa, če bi kakšno stvar izgubila?

Tudi to je mogoče, ja.

Saj meni je bilo tudi čudno. Ampak očitno je tam taka navada; tako pravi oči in tudi prijatelji, ki so darilo podarili.

clock-img

25.06.2007, 22:48

clock-img

Anonimen

Prvič slišim za kak tak običaj in me nič ne mika njenega nakita nosit.

clock-img

25.06.2007, 23:19

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Jaz občasno nosim samo en Mirnin obesek, ker je nekako v kompletu z enim mojim prstanom in mojimi uhani. Ostalo imam pa spravljeno.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

26.06.2007, 01:05

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Kar so dobili otroci, je njihovo. In, kar nosijo - nosijo, kar pa ne, pa hranim, da bodo nosili, ko bodo večji.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

26.06.2007, 07:29

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

Ja, v Dalmaciji je tak običaj. Žal ne znam razložiti, za kaj pri celi stvari gre, vem pa, da kolegica nosi verižico, ki jo je njen sinko dobil pri krstu. Mogoče je kakšna dalmatinka tukaj, ki nam bo razložila, v čem je bistvo. Ali pa jaz po dopustu user posted image
Različni karaji - različni običaji!

clock-img

26.06.2007, 07:40

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Slišala še nisem za to in se mi ne zdi prav je pa nosila moja svakinja uhančke, ki so bili za punčko, ko je bil moj dragi boter, me je sicer motilo ampak nisem rekla nič, ker jih nisem jaz kupila pač pa mož in on je tudi bil boter, njega pa ni motilo. Sam pa vem da tega ne bi nosila, ker ne pripada meni, pač pa hčerki.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

26.06.2007, 08:16

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Ah, kje pa. Mi ga imamo spravljenega in na vsake svete čase si lahko nadene okoli vratu zlato ogrlico. Eno je pri svojih treh letih v pičli minuti strgala kot za šalo. Ko se bosta s tamalim nehala ravsat, ji bomo pa nadeli kakšno zadevico.

Jaz ne nosim svojega, bom pa hčerkinega.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

26.06.2007, 13:26

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Ja, takšen je običaj  tudi v Hercegovini in v Bosni (med kristjani). Od mojega moža mama je vedno nosila njegovo verižico, ki jo je dobil za krst. No, še sedaj jo nosi, ker je moj mož noče.
Meni se že to zdi neumno, da dojenčku oz. majhnemu otroku kupujejo nakit oz. zlatnino, da pa potem to straši nosijo mi je pa še bolj čudno. Tudi naša čebela ima že kar nekaj nakita ( ima teto udarjeno na zlatninouser posted image ), pa meni na pamet ni nikoli padlo, da ga dam gor. Ga spravljam in ko bo dovolj stara ga dobi.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem