writing-img

Punce kako naredite boranjo?

clock-img

30.05.2005, 12:03

clock-img

Čiračara

pencil-img

738

Na plan z vašimi kuharskimi nasveti:):bravo::bravo:

Lp in hvala:rozica:

clock-img

30.05.2005, 12:06

clock-img

Taša

pencil-img

1229

Na čebuli popražim na kose narezano sv. meso, potem dodam narezan paradižnik, kakšno papriko, korenček in očiščen str. fižol. Čisto malo zalijem da se duši do mehkega.. Vmes še posolim dodam malo popra, petršilja.... Med dušenjem malo pomokam in še malo zalijem... da nastane omaka...Na koncu v omako dodam še kakšno žličko kisle smetane...

clock-img

30.05.2005, 12:14

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Na čebuli prepražim meso, lahko svinjina, govedina, puranje meso, kurje bedrce - kar pač imaš. Meso prej nasolim + malo gorčice. Nato dodam na kocke narezan krompir, korenček, stročji fižol, cvetačo, brokoli, brstični ohrovt - pač zelenjavo, ki jo imaš pri roki. Dodam malo vegete, rožmarina, peteršilja, popra in zalijem. Pustim, da se skuha, nato posebej na rahlo prepražim malo olja in moke in zgostim (vem, ni najbolj zdravo, je pa dobro). Jaz si še potem na krožniku malo okisam z žlico kisa, tako da je taka kisla juha.

Ne vem, če je to glih boranja, mi rečemo "ajmohc". Je hitro pripravljeno - kakšno urico, pa fajn je, ker namečeš noter, kar imaš pri roki.

Moj bi jedel to vsak dan!

Veliko uspeha pri kuhanju in užitka pri jedi!!!:):):)

clock-img

30.05.2005, 13:38

clock-img

kimi

pencil-img

3836

No mi jo pa kar brez mesa naredimo. Preprežaim čebulo dodatm stročji fižol zalijem z vodo potem kuham nekje na sredini kuhanja dodam korenčke in samo korenček, ker druge zelenjave ne maramo notri in potem kuham. Potem pa na olju prepražim moko dodam sladko smetano in počasi vlivam v vrelo boranijo da se zgosti in to je vsa tehnika

clock-img

30.05.2005, 13:56

clock-img

teta beta

pencil-img

2272

Tudi mi jo delamo brez mesa. Na kocke narežeš in daš kuhat krompir in stročji fižol (zelo dober je tudi zamrznjen od Ete v vrečkah), dodaš korenček, na olju prepražiš čebulo in jo vliješ v boranjo, na koncu narediš še podmet (voda in moka - za zgostitev). Aja, seveda še sol, rdeča paprika, poper, lovorjev list in kis, po želji še kumina, muškatni orešček ipd.

clock-img

30.05.2005, 20:11

clock-img

Joe

pencil-img

1321

Prosiš mamo!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem