writing-img

Punce pomoč prosim :(, zobki

clock-img

15.11.2008, 11:02

clock-img

Skye

pencil-img

3190

Ker sem že rahlo obupana se obračam na vas z upanjem da mi boste znale vsaj malo pomagati:(

Naši 6 mesečni pupi so začeli rasti prvi zobki. Ima že spodnja prva dva sekalca, zdaj pa sem opazila tudi belo bulico na zgornji dlesni.

Problem pa je ta, ker že tri dni niti malo ne spimo.....zgleda da jo dlesni kar fajn bolijo, saj večino časa prejoče in jaz z njouser posted image

Prosila bi vas, da mi svetujete z čim ji lahko najučinkoviteje lajšam bolečine (mogoče imate kakšne domače recepte, ki so jih uporabljale naše babice). Vsak nasvet mi bo prav prišel.

Že naprej se vam zahvaljujem za pomoč.

Skye

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 17.11.2008 17:49:32 >

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

clock-img

15.11.2008, 11:17

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Enim pomaga krpa, ki jo zmočiš pod mrzlo vodo in jo potem otrok grize, enim pomagajo tiste igrače, ki so namenjene prav grizenju, ko rastejo zobje (jo daš v hladilnik), eni dajejo tist gel (naši to ni nič pomagalo), zdej sem dobila ene homeopatske kroglice Osanit, ki se mi zdi, da tudi ne pomagajo kaj dosti, mogoče pri kom drugem so pa prav učinkovite...
V bistvu jaz osebno dam v takšnih kritičnih trenutkih kar Calpol sirup (še posebej, če ima zraven še vročino), čeprav sem drugače bolj za naravne stvari, samo si mislim enkrat na par mesecev jo pa tut ne bo pobralo...
Drugače pa...ne se tolk sekirat in še ti jokat zraven...otrok to čuti in je po moje še slabše...

clock-img

15.11.2008, 12:58

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

naši je vedno pomagalo, da sem jo občasno (tudi sedaj, ko kaj raste v ustih user posted image ) namazala s calgelom. ponoči, ko se je zbudila v joku npr. je calgel pomagal, da je nazaj zaspala.

clock-img

15.11.2008, 14:31

clock-img

wii

pencil-img

121

V bistvu jaz osebno dam v takšnih kritičnih trenutkih kar Calpol sirup (še posebej, če ima zraven še vročino), čeprav sem drugače bolj za naravne stvari, samo si mislim enkrat na par mesecev jo pa tut ne bo pobralo...

sem delala čisto isto, pa zakaj bi se mantralauboga pupika, daj ji vsaj čez noč, da si bo ona in ti spočila.

clock-img

15.11.2008, 15:01

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

mi smo jo mazali s tisto kremico, ki jo v mullerju (in podobno tudi v lekarni) prodajajo v ta namen. ampak pri nas z zobmi ni bilo večje panike, tako da je ta gel full pomagal, ne vem pa kako je, če so težave večje. 

clock-img

15.11.2008, 19:37

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Malo je pomagala tista igračka grizalo, čeprav je itak vse živo dajala v usta in grizla.
Ko je bilo najhuje, sem ji pred spanjem dala žličko calpola, da smo se vsaj naspali.

clock-img

16.11.2008, 21:44

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

Calpol. Zakaj bi se matrala? Jaz tud Lekadol vzamem, če me glava boli.

< Sporočilo je popravil N & B -- 16.11.2008 21:45:10 >

clock-img

16.11.2008, 21:47

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Če 3 dni ne bi spali in bi bila sigurna, da je od zobkov, bi ji brez slabe vesti pred spanjem dala calpol (doziranje glede na kilažo in starost, seveda!).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

16.11.2008, 22:07

clock-img

janca

pencil-img

309

Se pridružujem Kayi. 

clock-img

16.11.2008, 23:14

clock-img

frufru

pencil-img

2857

gengigel baby

clock-img

17.11.2008, 07:37

clock-img

rosisa

pencil-img

51

V lekarni se dobi kremica oz gel CALGEL, s katerim namažeš dlesen pa jo omrtviči. Tk da mi smo s tem mal pomagali.

clock-img

17.11.2008, 07:59

clock-img

lilka

pencil-img

1380

Krema calgel in sirup calpol proti bolečinam, jaz sem ji ga zvečer obvezno dala, sej zato pa je...

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

clock-img

17.11.2008, 10:21

clock-img

Bojana 29

pencil-img

152

Tudi mi smo imeli veliko neprespanih noči in grozne bolečine pri rasti zobkov. Nam je pomagal samo sirup proti bolečinam. Nismo pa prespali cele noči dokler niso prišli vsi zobki ven (od enke do štirke - zgoraj in spodaj)  - to je trajalo skoraj dve leti. Vem, da ti je težko (mi smo to že dali skozi) vendar bo kmalu minilo. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem