IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraO
me sedaj terjajo za delno odplačilo kredita (ki mi zapade naslednje leto decembra) ali dokup vrednostnih papirjev.
BarbaraO, žal ti moram reči (delam v banki, sicer ne omenjeni) da tukaj ne gre za noben nateg. S trenutkom, ko si podpisala pogodbo za kredit, krit z vrednostnimi papirji, si sprejela tudi pogoje. Da te banka poziva k delnemu poplačilu ali dokup vrednostnih paprijev, je samo v skladu s pogoji Banke Slovenije, ki se je v t.i. lombardne kredite zelo poglobila letos (pri revizijah) in se bo zelo verjetno tudi v naslednjem letu!
Odvisno od pravil banke, ampak če ne boš zagotovila zahtevanega (v pogodbi namreč zagotavljaš ohranitev zavarovalnega razmerja med glavnico in VP), sledi kratek opominjevalni postopek, po katerem ti lahko vrednostne papirje, katere si kupila odprodajo, in si poplačajo kredit.
Oprosti, ampak mene osebno kar malce žalostijo ali pa jezijo tovrstne pritožbe. Vlaganje v VP je riziko: ali dobiš, ali izgubiš. Ko se dobiva, je vse lepo in prav - ko se pa začne izgubljati, pa tak vik in krik.
V tem ne vidim nobenega natega, ampak šlamparijo s tvoje strani. Žal.