writing-img

Rast ploda

clock-img

20.09.2006, 07:21

clock-img

draja

pencil-img

2272

Imam eno vprašanje, ki me vedno bolj razjeda.

Ko sem bila na prvem ultrazvoku je bil mali za 4 dni večji kot pa naj bi bila noseča glede na prvi dan zadnje menstruacije (11 t, 6/7). Čez 6 dni sem imela nuhalno svetlino in izmerili so, da je mali za 1 dan manjši kot pa naj bi bila noseča glede na menstruacijo (12 t, 1/7). Takrat na to nisem bila pozorna, zdaj pa me skrbi, da ne raste pravilno. Kako je namreč možno, da je v 6-ih dneh napredoval le za 2 dni?

Najlepša hvala za pomoč in odgovore.

clock-img

20.09.2006, 07:24

clock-img

Mina1

pencil-img

3638

Nič bati, sigurno je vse v redu. Poglej, meni so pri prvem rekli, da gre za mlajšo nosečnost, kot v resnici in sem bila potem cca 3 tedne v istem tednu, če me razumeš, zato pa sem imela na koncu kar 3 datume poroda.

Lahko se bo torej zgodilo, da ti bodo čez mesec ali dva izračunali, da si dva tedna manj ali več noseča, zto bodi bres skrbi. Lepo nosečnost do konca ti želim:)

I don't care what they say, I just wanna live my life

clock-img

20.09.2006, 07:45

clock-img

**Petra**

pencil-img

1351

Se pridružujem Mini1.
Po mojem so skrbi odveč, drgač bi ti že sigurno povedali, če kaj ne bi bilo vredu. Včasih glede na otrokovo rast potem kasneje spreminjajo datume poroda oz. roke poroda, tako da nič ne skrbi. Da boš boj pomirjena, vprašaj na naslednjem pregledu in boš videla pri čem si.

Nič ne skrbi in veselo user posted image . user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.09.2006, 08:55

clock-img

lukec

pencil-img

2260

Moji kolegici so glede na velikost ploda pri G in na nuhalni izračunali kar 14 dni razlike pri predvidenem roku poroda, pa je bilo vse o.k.user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

clock-img

20.09.2006, 09:39

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

Prvi UZ - velikost ZM+ 1 dan
Drugi UZ - ZM +4 dni
NS ustrezal tocno ZM

Rast otrocka se razlikuje od user posted image  do user posted image  sploh tok zgodaj v nosecnosti..

clock-img

20.09.2006, 09:45

clock-img

draja

pencil-img

2272

Punce najlepša vam hvala za odgovore. Ste me res čisto potolažile!!! Še enkrat najlepša hvala vsem. Si pač ne morem pomagati, da me ne bi skoz kaj skrbelo, ko je pa prvi pa še ne vem vsega user posted image .

Lep dan še naprej!

clock-img

20.09.2006, 10:58

clock-img

A-N-J-A

pencil-img

2557

Joj sploh ne razumem teh ginekologov,ki tok datume spreminjajouser posted image .Men je reku da otroci različno rastejo,pa še kakšen mm gor al pa dol ko jih merijo z UZ,pa takoj pride do odstopanja.

clock-img

20.09.2006, 11:55

clock-img

Sofi

pencil-img

528

Te meritve so tako tako... preveč odvisne od ginekologov. Če bi ti na istem pregledu dvakrat zaporedoma meril otroka, bi najbrž prišlo do odstopanja, zato se ne sekirat. Res gre za milimetre. Moja ginekologinja pravi, da datuma poroda ne bova spreminjali, da ostaja tisti prvi, ker otroci pač ralično rastejo. In v šestih dneh do takšne razlike ne more priti, gre za natančnost ginekologov.

Ne sekiraj se, raje uživaj.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

clock-img

20.09.2006, 12:00

clock-img

draja

pencil-img

2272

Še nekrat hvala vsem za vzpodbudne besede. Na začetku se nisem obremenjevala, potem pa me je vsak dan bolj razjedalo, do včeraj, ko skoraj zaspati nisem mogla. Ampak danes bo čisto drugače, ker ste me popolnoma pomirile. hvala vam user posted image  user posted image user posted image

clock-img

21.09.2006, 07:16

clock-img

alenkat

pencil-img

42

Meni so pri prvem pregledu rekli, da je plod premalo razvit ca cca. 1 teden, da sem bila že čisto panična, da ni moboče odmrl, potem mi je G na naslednjem pregledu rekla, da je vse OK, da se razvija normalno in da je po vsej verjetnosti pri prvem pregledu ležal v takem položaju, da ga ni dobro ocenila. Na NS pa so mi tudi rekli da mi bodo po vsej verjetnosti premaknili PDP.

clock-img

21.09.2006, 16:30

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Meni so tudi na NS premaknili PDP, ker naj bi bil PDP po UZ bolj natančen kot po ZM.user posted image  Ampak naš user posted image  je bil takoj po M "narejen" zato se kar strinjam s tem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem