writing-img

Riž kot priloga

clock-img

31.10.2006, 20:09

clock-img

bianka

pencil-img

203

Pozdravljene

a lahko katera napiše kako se pripravi riž kot prilogo,npr.namesto krompirja.

kako ga ve pripravite,da je res dober.

clock-img

31.10.2006, 20:14

clock-img

Anonimen

Jaz ga naredim podobno kot rižoto:
na olju prepražim riž, zalijem z vodo, dodam začinko in čebulo v prahu ter papriko v prahu in kuham, dokler ni kuhano.user posted image

clock-img

31.10.2006, 20:16

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Meni osebno je všeč riž, ki ni mehak; da ostane še malo "trd" in pa, da ni pocast temveč, da se zrna ne sprimejo. Skuham ga tako kot makarone. Veliko vode, malo soli in masla; riž kuham 15 - 20 min (piše na škatli), nato pa vodo odlijem čez cedilo. Riž pripravljen na ta način ni sprijet in ni razkuhan.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...


clock-img

31.10.2006, 20:19

clock-img

noe

pencil-img

982

Jaz pa prepražim čebulo, grah in koruzo , in to zmešam s prej skuhanim rižem in dodam samo malo vegete. Vid ga obožuje,lp

clock-img

31.10.2006, 20:36

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

TUdi mene so učili, da bi naj najprej riž na čebuli prepražila, pa tega ne delam več. torej ga dam enostavno kuhat: 1 skodelica(enota) riža, 2 skodelici(enoti) vode, malo soli in kuham tako dolgo, da voda izpari in to brez mešanja. Je kuhan vedno "al dente".

Variante imaš, da mu lahko dodaš kakšno zelenjavo, jaz mu dodam včasih malo žafrana(kadar hočem, da je lepo rumen), malo sveže naribanega parmezana(da je malo bolj "začinjen). ALi pa enostavno "suhi riž", brez vsega.

Drugače pa jaz bolj pripravljam riž kot rižoto(italijansko), tako, da nimam ravno ne vem koliko idej.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

01.11.2006, 00:34

clock-img

Anonimen

Ce ga jemo kot prilogo namesto krompirja, ga vedno jemo z mesom (naravni zrezki). Riz pac skuhamo posebej in ko je meso peceno, poberes meso ven iz ponve in notri streses rit, premesas in malo pokuhas/preprazis/popeces in je. 

Pa seveda ne sme plavat v eni toni olja, ker je potem premastno vse skupaj.

clock-img

01.11.2006, 07:59

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Skuham posebej v vodi. V drugi posodi pripravim prilogo, največkrat kar kako meso z nekaj omake. Potem, ko je riž kuham ga dodam prilogi v drugi posodi, premešam in pustim par minut, da se okusi zmešajo.

clock-img

01.11.2006, 21:40

clock-img

Čupka

pencil-img

666

1/2kg na hitro zblanširane in na grobo nasekljane blitve
2 stroka česna
olivno olje
sol
poper
malo DOMAČE "vegete"
1 1/2 skodele riža (paraboiled)

Na olivnem olju podušim blitvo, skupaj z nasekljanim česnom in začimbami. Ko tekčina povre in začne omamno dišati, dodam riž. Preden zalijem z vodo, še malo podušim, oziroma popražim.

Moji imajo vsi zelo, zelo radi tak rižek.
Super priloga za h zrezkom v omaki, h ribi, ali kot samostojna jed (seveda obvezna zraven velika skleda solate...)

Drugače pa riž samo skuham v vodi, še boljši pa mi je, če ga porpažim na malo olivnega olja, da postekleni, potem pa ga zalijem z vodo in solim in to je to.

clock-img

04.11.2006, 12:20

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Meni najboljši riž, ki bi ga lahko jedla vsak dan:

Na za oreh (ali še manj) velikem kosu razpuščenega masla prepražiš 1 skodelico dolgozrnatega riža (za 3-4 osebe je ta količina), samo toliko, da se maslo prime riža (to je zato, da riž ni pocast, da se ne sprime). Dodaš med praženjem (ki ne sme trajati več kot minuto, dve):
- vegeto (malo)
- pol jušne kocke (če je ne maraš, daš toliko več vegete)
- malo šetraja
- malo več curryja
- po želji chilly (nepekoč)- ni pa nujno, lahko papriko v prahu namesto tega

Zaliješ s polnima dvema skodelicama vode in kuhaš brez mešanja na majhnem ognju 20 minut. Če je ogenj prevelik, ti bo voda povrela, zato po potrebi dodaš vodo. Ko je skuhano še zmešaš in to je to.

clock-img

04.11.2006, 12:24

clock-img

Anonimen

Jaz pa na mal olivnega olja prepražim čebulo, če se mi fejst mudi, je to čebula v prahu, dam gor riž, malo prepražim, zalijem z enkrat več vode, pa če mam zmrznjeno zelenjavo (grah, koruza, korenček), dam to notri še pred rižem. Kuham 20 minut.

clock-img

05.11.2006, 13:47

clock-img

g

pencil-img

57

Jaz pa pripravim tako:
1. riž posebej v vodi skuham, odcedim in malo splahnem
2. potem na margarini prepražim drobno narezano čebulo, ko
   postekleni dodam vegeto, peteršiljev list - drobno narezan,
   včasih dodam tudi rdečo papriko (mleto-nepekočo)kakšne
   1/2 žličke,  še zelo na kratko prepražim in  dodam riž
In to je to...
LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem