writing-img

Rižev narastek

clock-img

14.03.2007, 11:56

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Rabila bi dober recept za rižev narastek.Mi lahko katera pomaga prosim?user posted image

LP,
Sibil

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

14.03.2007, 12:12

clock-img

Anonimen

25 dag riža
1 l mleka
ščepec soli
10 dag margarine
8 dag sladkorja
lim.lupinica
4 jajca
pest rozin

Riž speremo in zakuhamo v vrelo mleko.Nato ga v vrelem mleku,ki smo ga solili počasi kuhamo.
Kuhanemu dodamo margarino,polovico sladkorja,lim.lupinico,ko se ohladi pa še rumenjake.Iz beljakov
stepemo sneg in mu dodamo preostali sladkor in lahko še malo vanlije.Sneg beljakov dodamo k rižu in dodamo rozine.
Pekač namažemo s hladno maščobo,zvrnemo vanj zmes,zgladimo in postavimo v naprej segreto pečico.
Lahko ga naredimo tudi z jabolki.Polovico mase damo v pekač,gor stresemo na tanke lističe narezana
jabolka,ki smo jih pokapljali z limono.Po vrhu pa spet riž.
Pečemo pri 180 stopinjah.
Predno damo riževo maso v pekač ga lahko posujemo z drobtinami.(pekač posujemo)user posted image

< Sporočilo je popravil Dalija -- 14.3.2007 12:13:52 >

clock-img

14.03.2007, 12:53

clock-img

ery

pencil-img

1675

dalija, spet jaz user posted image . Zanima me koliko časa pečeš ta narastek?

clock-img

14.03.2007, 12:55

clock-img

Anonimen

jaz ga slabe pol ure, ker je itak e vse kuhano, oz. riž je kuhan, tista jajca se pa itak hitro pregrejejo.

clock-img

14.03.2007, 12:55

clock-img

Anonimen

Dokler ni pečen user posted image user posted image
Tam nekje do 30 minut,nikoli ne gledam na uro.Saj vidiš ko lepo porumeni,če so notri jabolka pa malo dlje.user posted image user posted image

clock-img

14.03.2007, 12:56

clock-img

Anonimen

Ko smo ravno pri tem: naslednjič bom v riž vsula še malo kokosove moke, mora biti zelo dobro, ker sem zadnjič jedla mlečen riž s kokosovo moko in čokolado v prahu, pa mi je bilo fantastično.

clock-img

14.03.2007, 12:57

clock-img

Anonimen

Meni je kokos zakon.Sigurno bi pasalo noter.user posted image

clock-img

14.03.2007, 13:07

clock-img

Anonimen

paše, preverjeno, njami, pa cimet, njami, joj, mi lušte delate, jaz pa na dietiuser posted image

clock-img

14.03.2007, 13:14

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

paše, preverjeno, njami, pa cimet, njami, joj, mi lušte delate, jaz pa na dietiuser posted image

hvala enako user posted image user posted image user posted image ampak Dalija jaz ga prav tako naredim kot ti user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.03.2007, 13:21

clock-img

Anonimen

Jaz se zdaj tolažim s kokosovim čipsom, ki sem ga doma naredila in si domišljam da jem bountyuser posted image user posted image

clock-img

19.03.2007, 09:27

clock-img

pearl

pencil-img

426

Jaz pa dam v vmesno plast naribana jabolka.
Riževo testo
Jabolka
Riževo testo
na vrh pa stepeno sladko smetano
in to spečem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem