cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Rižota iz morskih sadežev

clock-img

29.10.2007, 10:32

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

En einfoch recept, prosim.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

29.10.2007, 10:35

clock-img

pipi

pencil-img

106

Jaz prepražim čebulo, zalijem z belim vinom, vržem sadeže noter, zalijem s pasiranim paradižnikom, solim, popram, dodam še malo origana in bazilike.

clock-img

29.10.2007, 10:37

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Podobno, s tem, da dodam korenjček, paradižnika pa ne dam veliko, da rižota ni rdeča, ampak bolj bela. Na koncu dam malo masla, pa peteršilj.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

29.10.2007, 10:42

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

OK., hvala, se mi že sline cedijo!user posted image

clock-img

29.10.2007, 10:42

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Jaz na olivnem olju prepražim sesekljan česen in peteršilj, dodam morske sadeže, solim, dodam še riž in podušim. Čisto enostavno.

clock-img

29.10.2007, 13:24

clock-img

Anonimen

Rižota z morskimi sadeži
Na malo masla prepražimo čebulo in riž in počasi dolivamo domačo govejo juho. Kuhamo toliko časa, da je riž še vedno čvrst. Posebej pripravimo morske sadeže. Če so zamrznjeni, jih položimo na žlico olja in pustimo toliko časa, da spustijo vodo. Nato jih odstranimo ter odlijemo tekočino, v ponev damo sveže olje. Dodamo malo česna in čebule ter pražimo približno 15 minut. Zalijemo s pol kozarca vina ter pražimo še približno 15 minut. Počasi zmešamo riž in morske sadeže, če je zmes presuha, dodamo malo juhe, solimo, popramo in na koncu potresemo sesekljan peteršilj ter nariban sir.

clock-img

29.10.2007, 17:02

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

Evo, jaz sem naredila takole. Na olivnem sem prepr. eno drobno nasekljano čebulo, dodala strt česen, da zadiši, dodala paradižnik in morske sadeže, malo podušila, bazilika, timijan, sol zalila z belim vinom in juho.
Nato sem dodala riz in še malo podušila. Bilo je ODLIČNO1user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.10.2007, 07:42

clock-img

marvica

pencil-img

44

katere morske sadeže pa uporabljate za rižote, kateri so najboljši predvsem med zamrznenimi. Pri nekaterih imam občutek, da so brez okusa in vonja.

clock-img

30.10.2007, 08:10

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz ne dajem čebule, ker mi ne paše k morskim sadežem, drugače pa delam enako kot je naredila tajtaja.

Morske sadeže kupujem kar v ribarnici, tako da mi jih tam dajo in obvezno brez školjk, ker le te drobne niso nikoli OK očiščene.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem