writing-img

Rizota s smetano in zelenjavo?

clock-img

31.08.2006, 23:44

clock-img

Anonimen

Ze dva tedna mi ne da miru rozpta s smetano user posted image  Zadnjic smo jedli zunaj (sestrin rd) in sem jedla rizoto z zelenjavo (brokoli, cvetaca, korenje, grah, koruza, storcji fizol), ki je bila narejena s sladko smetano.

A ima katera recept za kaj podobnega? Skratka, da ne das v rizoto paradiznikove mezge, temvec smetano. Kar se zelenjave tice, pa cvetace ravno ne bi dajala, bucke se pridejo v postev in paprika user posted image

Hvala!

Ribica

clock-img

31.08.2006, 23:53

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Rižota s smetano? Tega pa ne poznam. JAz delam rižoto na italijanski način, kar pomeni, da se riž "zaliva" z vodo, belim vinom in zgosti s parmezanom. Noter pa lahko dodaš, kaj ti srce poželi: zelenjavo ali jurčke ali pa enostavno nič. Meni je pri rižoti pomemben parmezan.user posted image

Še to- kupiti moraš riž, ki je, ko se skuha, pocast.

clock-img

01.09.2006, 05:47

clock-img

DORI

pencil-img

303

Po moje jo narediš takole:
prepražiš malo čebule in potem na koščke narezano zelenjavo. Riž skuhaš in pokuhaš vodo, zmešaš z zelenjavo, potem pa dodaš še maslo in sladko smetano, da se malo kuha. Posuj še s parmezanom in po moje je to, to.
Dober tek.user posted image

_____________________________

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

clock-img

01.09.2006, 06:41

clock-img

Anonimen

Jaz bi zelenjavo do mehkega prepražila, začinila, na koncu pa dolila smetano. Posebej bi skuhala riž in potem to skupaj zmešala. To je gotovo dobro.

clock-img

01.09.2006, 07:47

clock-img

srki

pencil-img

9222

To mora bit pa dobro. Evo, sem že lačna. Pa vsi recepti, ki ste jih napisali, se mi zdijo OK.

clock-img

01.09.2006, 09:11

clock-img

tt79

pencil-img

541

Js jo delam takole, na jedilniku je 1x na 14 dni, je fajna, ker mi ful prečisti telo, simpl za nardit, je pa kombinacija mezge in smetane....user posted image

Na olju prepražim čebulo, na kolobarčke narezan korenček, cvetačo, zeleno in rdečo papriko+zelenjavo po želji. (pražim 5-10 minut) Nato vse zalijem z tamalo paradižnikovo mezgo in 5 minut prekuhavan. Nato notr stresen divji  riž od uncle beana (po moje bo dobr tut navadn, sam še nisem probala) in še to mal kuham. Ves čas dodajam jušno osnovo oz. vodo z vegeto. Tik preden je že skoraj kugano v riž stresem še majhno pločevinko koruze in ugasnem plin. Ko ne vre več v rižoto vmešam 2 veliki žlici kisle smetaneuser posted image user posted image user posted image Men je za prste polizatuser posted image , sicer pa lahko delaš in dodajaš po svoje. Js zelenjavo zlo mal pražim, ker mi je bolj všeč, če je še napol surova.

Posebej lahko prepražiš na koščke narezanega purana, pa ga vmešaš v rižoto. Tut dobr.

Veliko užitka pri kuhi, pa javi mi, če ti bo uspelo!user posted image user posted image

clock-img

12.09.2006, 19:24

clock-img

firasto

pencil-img

147

pred leti, ko sva bila v Indiji sem si tam zapisal nek einfoh recept in ga malo prilagodil našim možnostim:

Narediš normalen dušen riž, pri nas je običaj na praženi čebuli in raje imamo vsaj parboiled riž kot pa belega, je manj lepljiv.

Nato pa DUŠENO ZELENJAVO S CURRYEM:

Na majčkeno maščobe ( lahko tudi olivno olje, po želji) prepražiš zelenjavo- najpej čebula, nato čvrsta zelenjava- korenček, cvetača, 1 krompir, kasneje mehkejša, da se ne razkuha in še vedno obdrži obliko. Experimentiraj, katera zelenjava ti je všeč. Po kakih 15 min do 20 min dušenja dodaš rdečo papriko in curry v prahu  ter morda žlico moke, če želiš. Premešaš in zaliješ z šalco mleka pa še malo povreš. Pač paziš, da ne pražiš predolgo, da še kaj vitaminov ostane v zelenjavi, je boljše, da je še malo čvrsta.
pol pa daš na krožnik malo dušenega riža in malo te zelenjave in si po želji med seboj mešaš.
   Voila


_____________________________

"Kako naj odpustim?"
"Če ne bi obsojal, ti ne bi bilo potrebno odpuščati!"

clock-img

16.09.2006, 12:10

clock-img

muki

pencil-img

56

Na čebui prepražiš zelenjavo, dodaš česen in prepražiš samo toliko da česen zadiši nato zaliješ z belim vinom, pokuhaš in dodaš sladko smetano da zgostiš. Začiniš (sol, muškatni orešček, lahko tudi timijan ali origano, ali bazilika...
Potem dodaš kuhan riža, njoke ali rezance....

Tako pripravlja to stvar moj brat ki je kuhar v  piceriji

clock-img

17.09.2006, 09:46

clock-img

bamby

pencil-img

4007









Ravno včeraj sem gledala oddajo, v kateri so kuhali rižoto. Je rekel strokovnjak, da se riž kuha posebej in se mu počasi priliva toplo vodo ali juho in posebej se kuha prilogo, pa naj si bo mesna, zelenjavna, morske sadeže... Potem pa se to na koncu skupaj zmeša in pusti stati še 5 minut (ne na ognju). To naj bi bil pravi postopek kuhanja rižot.
Jaz sem pa zmeraj vse v enem loncu kuhala user posted image . Ampak zna bit, da bom to še vedno delala naprej user posted image user posted image










Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem