17.09.2006, 20:45
1722
Skupina: Enolončnice
Sestavine
Fižol - svež, zrnje
500g
Pšenična bela moka
1 žlica
Olje - sončnično
2 žlici
Čebula
1 kos
Mleta rdeča paprika
Paradižnik - mezga
1 žlica
Polžki
Šunka
4 rezine
Sol
Poper
Česen
Lovorov list
Pripomočki
Kuhinjska tehtnica [ kupi ]
Lonec
Štedilnik [ kupi ]
Nož
Deska za rezanje
Stiskalnik za česen
Priprava
Fižol skuhamo.
Na masti prepražimo moko, ko začne rumeneti pa ji dodamo še nasekljano čebulo.
Vse skupaj pražimo tako dolgo, da čebula začne rumeneti.
Nato dodamo rdečo papriko, paradižnikovo mezgo in zalijemo z nekaj vode. Vodo lahko po potrebi še dodajamo.
Malo še kuhamo, nato pa dodamo kuhan fižol, pest polžkov, sol, poper, strt česen, lovorjev list in na kocke narezano šunko.
Kuhamo dokler se polžki ne zmehčajo.
http://www.proius.org/mdzk/page6.html
http://med.over.net/za_bolnike/otrosko_zdravje/za_otroke/text_recepta/za_otroke_text_81.htm#82
Moja fanta imata rada fižolovo mineštro z mletim mesom, pa malo krompirčka, korenčka, paprike,pa kakšno žitarico (ješprenj ), pa začimbe, lovor, šetraj....morm nehat, če ne bom postala lačna

..tehica - kupi, šporhert- kupi..svašta
.



