writing-img

Rokavčki ali jopič

clock-img

18.05.2006, 08:30

clock-img

Anonimen

Imam eno vprašanje. Za 1,5 letnega otročka, kaj je bolj priporočljivo, da kupimo, rokavčke ali rešilni jopič. Jaz navijam za rokavčke, mož pa bolj za jopič, češ da rokavčki ožulijo.

Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala, lp.

clock-img

18.05.2006, 08:41

clock-img

muha1

pencil-img

666

mi smo pri sinu imeli rokavčke, pa ga niso nikoli zažulili (mogoče je odvisno od plastike). Sedaj pri 10letni hčeri pa iščemo primeren obroček.

clock-img

18.05.2006, 08:50

clock-img

Anonimen

A ni obroček nevaren, da se na glavo otrok postavi? Ne vem , mogoče sem neumnost bleknila, ampak sem nova v tem.

clock-img

18.05.2006, 08:53

clock-img

Anonimen

rokavčki so po mojem veliko bolj primerni kot rešelni jopič. ker tisti mora pav res tiščati na nežnem teleščke, nežni koži. se mi zdi to bolj primerno za na kakšno ladjo, za čez obleko. rokavčki so pa zakon.

clock-img

18.05.2006, 09:09

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Najboljš je tista "kača", katere se otrok prime in plava z njo. Fajn je tudi, ker ima otrok pravi položaj v vodi, leži vodoravno na vodi. Pri rokavčkih se pa postavi z nogami navpično dol. Samo, pri letu in pol je mogoče še mal majhen...

Mi smo imeli pri letu in pol rokavčke na morju, zdaj imamo pa samo še kačo.

clock-img

18.05.2006, 09:11

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Mi smo uporabljali rokavčke. Jopič je bolj za na čoln - za vsak primer.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

18.05.2006, 09:17

clock-img

tinica

pencil-img

501

Mi smo lani kupili jopič, da če gremo z čolnom, da ga pač ima gor stari pa smo bili 9 mesecev. Vendar ko sem mu gor dala jopič se je tako jokal, da je bila groza, pa še full neudoben je.
Letos pa bomo nabavali rokavčke.

Lp, Tina

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

clock-img

18.05.2006, 09:45

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Sem pa dala v album sličico od našega jopiča - notr ma narejene take žepe in v vsakem en stiroporast plovec, tako da jih potem jemlješ ven in ima otrok vedno manj opore, ko se uči plavat.

Prizvajalec tega je Wencke outdoor, ampak je bil Mirni lani še malo prevelik...

clock-img

18.05.2006, 09:57

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Imamo rokavčke,pa tisto penasto kačo.
To se mi zdi čisto v redu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

18.05.2006, 12:08

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Najboljš je tista "kača", katere se otrok prime in plava z njo. Fajn je tudi, ker ima otrok pravi položaj v vodi, leži vodoravno na vodi. Pri rokavčkih se pa postavi z nogami navpično dol.

user posted image user posted image user posted image

Kot učitelj plavanja svetujem jopič ali kar koli, da je v vodoravnem položaju. Rokavčke strogo odsvetujem

clock-img

18.05.2006, 17:18

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Kot učitelj plavanja svetujem jopič ali kar koli, da je v vodoravnem položaju

Kaj pa Fredov obroč,mi smo mislili tega nabavit?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

18.05.2006, 20:36

clock-img

Anonimen

seveda ta je pa itak najboljši za dojenčka in tam nekje do 3. leta. V tem obroču je dojenček v vodoravnem položaju,saj ima napihnjen del tudi pod trebuhom. Naš Max uživa v njem in pridno brca z nogicami. Star je pa 6 mesecev.

Po 3. letu pa svetujem spužvico ali kakšno deskico za plavanje, pa roke od staršev.

clock-img

18.05.2006, 21:02

clock-img

Anonimen

Kot učitelj plavanja svetujem jopič ali kar koli, da je v vodoravnem položaju. Rokavčke strogo odsvetujem

urška, ne ga srat. otrok mora v vodi uživat. bolj bo užival, manj se bo vode bal, prej bo splaval. čeprav to niti slučajno ni čisto nič pomembno, ne glede razvoja, ne glede športne aktivnosti, tudi plavanja.
lahko napišem še to, da govorim iz lastnih izkušenj, iz izkušenj sestrinih treh otrok, kot nekdanja plavalka, kot hčerka dipl. trenerja plavanja in nečakinja nekdanje trenerke boruta petriča. bo dovolj nazivov?user posted image

clock-img

18.05.2006, 21:13

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

naš je imel rokavčke in pri 3,5 letih splaval user posted image  

clock-img

18.05.2006, 21:25

clock-img

Anonimen

Saj splišni otrok mora uživati v vodi. Kdo pa je rekel da ne sme. Lahko ti lahko samo iz izkušenj povem, da tisti ki imajo rokavčke gor potem na šoli plavanja ne vedo kaj početi z nogami, ker jih imajo le navpično dol. Sploh pri tistih starših, ki se v vodi ne ukvarjajo znjimi in jih le pustijo, da lebdijo. ČE je starš aktiven u otrokom, mu pomaga pri plavanju, seveda, da bo splaval.

Glede rokavčkov pa lahko za mnenje vprašaš katerega koli učitelja. Čim dlje bo imel rokavčke gor, tem težje ga je naučiti plavati. Nihče pa ni rekel, da ne bo splaval.

Toliko o sranjuuser posted image

clock-img

18.05.2006, 21:28

clock-img

Anonimen

Sem pa še pozabila povedati, da je najpomembnejše to, da je otrok navajen na vodo. Če ni, so zastonj rokavčki, spužvice ali fredov obroč. Tak otrok tudi ne bo užival v vodi. Za to pa so odg. starši. No pa sem še malo srala user posted image . Splišni tu se pa ne pustim, ker imam preveč izkušenj ravno s temi otroci (3-5 letnimi)user posted image

clock-img

18.05.2006, 21:35

clock-img

Anonimen

saj zdaj si napisala točno to, kar trdim jaz. prej bo splaval tisti, ki je v vodi korajžen, ne glede na vse pripomočke.

clock-img

18.05.2006, 21:38

clock-img

Anonimen

glej, tibor ima gor rokavčke. ampak on prej, ko je imel fredov obropčč, res ni vedel, kaj početi z nogami. na vodi je resnično lebdel in to je bilo  vse. ko smo mu dali pa rokavčke gor, pa je začel delati z nogami, se odrivati in je kam prišel. najbrž mu je bilo bolj všeč, ker je imel več stika z vodo.

clock-img

18.05.2006, 21:41

clock-img

Anonimen

No potem moram povedati, da je tvoj Tibor en zelooooooooo redkih talentov. Naš Max pa zeloooooooo lepo plava v Fredovem obročkuuser posted image .

Govorim seveda iz 9 letnih izkušenjuser posted image

clock-img

18.05.2006, 21:41

clock-img

Anonimen

A mi lahko kdo pove, kaj je to "kača"?
Punčka je stara 10m, bi bilo to za njo v redu?

clock-img

18.05.2006, 21:44

clock-img

Anonimen

Mič to so ene take spužvice dolge. Tvoja je malo premajhna za te spužvice. Uporabljajo se kot pripomoček pri učenju plavanja, ker lahko treniraš roke in noge hkrati ali vsako posebej, pa še za zabavo se lahko uporabi. LAhko jo jahaš, ali sediš kot na gugalnici, telovadiš z njo, lahko se naredi obroček....

Prodajajo jo vedno pred poletjem v Sparu. LAnsko leto je stala cca. 800 sit, če se ne motem. Nisem pa ziher.

Primerna je nekje tam od 3 leta za učenje plavanja. Za igro pa seveda tudi prej. Ne pa še pri enem letu.

clock-img

18.05.2006, 21:45

clock-img

Anonimen

urška, potem ste pa pri vas res zelo zavzeti in prijazni trenerji. ker pri nas niti pod razno noben trener za nobenega otroka ne ve, kaj so starši zanj uporabljali v smislu privajanja na vodo, preden je prišel v tečaj.
a to potwem vi vse starše to izprašate ali kako?

clock-img

18.05.2006, 21:48

clock-img

Anonimen

Kaj je pa pri enem letu najprimerneje?

Sem mislila, da je to Fredov plavalni obroč, se tako učeno user posted image  user posted image  sliši....Zdej pa spet nič ne vem....

clock-img

18.05.2006, 22:02

clock-img

Anonimen

Splišni to se takoj vidi, ko stopi otrok v vodo. Jih ne rabiš nič vprašati. Če otrok uživa v vodi še ne pomeni, da je navajen na vodo. (To sem že 1x pisala, pa bom še 1x). Preden se zares uči otroka plavati (tehnika) mora vedeti gledati pod vodo (šteti prste, pobirati razne predmete), izdihovati v vodo (delati npr. mehurčke), drseti na vodi; mrtvaka, se naučiti, da si ne briše z rokicami vode iz očk, ko se npr. potopi, ampak mora počakati, da voda sama odteče, itd. POmembno je tudi, da se ne sme bati, če kdo škropi,..

Navajati je pa potrebno vse skozi igro!!!!!TAko najbolj pali, pa po možnosti z drugimi otroci, ker eni drugega vzpodbujajo.

Pa tudi vsako plavanje ne pomeni znati plavati. Za otroka, ki brez problema preplava 25 -50 m lahko rečemo, da zna plavati. Vendar še vedno ni varen sam v vodi.

Mič mi bomo imeli nekje do 1 - 1,5 leta fredov obroč (odvisno od Maxa) potem mu bom pa dala v roke res kakšno spužvico ali igračo, da bo prisiljen delati z nogami (ampak samo njemu, ker vem kako postopoma učiti in imam za njega čas) v glavnem bo pa na mojih rokah v vodoravnem položaju brez vsega.

clock-img

18.05.2006, 22:59

clock-img

Baldi

pencil-img

1312

A sta se zdej zmenle, al še neuser posted image  Je prav fino brat tole žgočo debato.
URŠKA,  mene si že skoraj prepričala...Kje si bila pa zadnjič, ko sem jaz postavil podobna vprašanja?
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=913855&mpage=1 

No, na srečo ni prepozno, ker odločitev še vedno ni padla...

LPuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem