cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Samozaposlitev, subvencija, skrajšan delovni čas

clock-img

16.11.2010, 13:57

clock-img

babažaba

pencil-img

2

Prejšnji mesec sem odprla S.P. in dobila subvencijo od zavoda. Prijateljica ki ima tudi S.P. mi je povedala, da je ona zaposlena za polovični delovni čas, ker ima malega otroka in zato plačuje nižje prispevke. Ali lahko to koristim tudi jaz, ki sem dobila subvencijo? V pogojih za pridobitev subvencije vsepovsod piše, da za polni delovni čas, razen za invalide skrajšan delovni čas. Prijateljica pravi, da to res nikjer ne piše in da tudi na zavodu to neradi povejo, ampak da naj vseeno grem na socialno in oddam vlogo, ker mi to po zakonu pripada. Rada bi to koristila, če je možno, ker imam tudi jaz dveletnega otroka. Ali ve kdo kaj več o tem?

clock-img

16.11.2010, 18:24

clock-img

petea

pencil-img

5336

babažaba,
lahko.

Če imaš 1 otroka, si lahko na krajšem delovnem času do otrokovega 3 rojstnega dneva.

Na CSD neseš vlogo, na ZZZS-ju daš obrazce M1/M2 in zavod obvestiš o krajšem delovnem času.

Ne vem pa, kaj moraš priložiti vlogi na CSD, saj zaposleni sklenejo aneks k pogodbi o zaposlitvi, ti pa te pogodbe sama s sabo kot s.p. nimaš.

clock-img

16.11.2010, 22:26

clock-img

babažaba

pencil-img

2

Hvala, petea.

clock-img

18.11.2010, 17:45

clock-img

pajkica2

pencil-img

106

Če si prejela subvencijo in želiš delati krajši delavnik zaradi nege otroka (do 3.leta njegove starosti) moraš tudi na zavodu za zaposlovanje podpisati aneks k pogodbi o samozaposlitvi. Najbolje da se obrneš na svetovalca, ki te je vodil na zavodu pred samozaposlitvijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem