writing-img

Sarme

clock-img

27.01.2009, 08:25

clock-img

honey

pencil-img

2567

Nikoli v svoji kuharski karieri se še nisem lotila kuhanja sarm, pa ne vem zakaj. No, zdaj sem se odločila, da jih bom skuhala. Imam pa dilemo. Povsod, kjer berem, piše, da sarme (zavitke) kuhamo v vodi user posted image Meni se zdi nekako bolj logično (kot polnjene paprike ali čufti), da se tudi sarme kuhajo v paradižnikovi omaki. Ne vem, prosim, povejte mi ve, izkušene kuharice, kako kuhate sarme.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

clock-img

27.01.2009, 08:26

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: honey
povejte mi ve, izkušene kuharice, kako kuhate sarme.

Kupimo že narejene ali počakamo taščo, da jih skuha. V čemerkoli že. user posted image

clock-img

27.01.2009, 08:37

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Najprej jih kuham v vodi, proti koncu pa naredim paradižnikovo omako in jo prelijem čez sarme ter še malo pokuham.

clock-img

27.01.2009, 08:51

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Jaz jih pripravljam podobno, kot je TALE recept in so super. Sprva sem jih tudi sama kuhala tako kot filane paprike, vendar je v resnici bolj okusno, če jih najprej pokuhaš v vodi z dodatki in kasneje dodaš omako.

clock-img

27.01.2009, 10:39

clock-img

mama_milchy

pencil-img

3721

jaz jih pripravljam po tem receptu http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4142, no sedaj sem si ga že malce priredila;

clock-img

27.01.2009, 10:46

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Sarme naj sploh kao ne bi imele neke omake, samo so brez omake kr neki. jaz jih najprej kuham v vodi, pa ni zdaj to ful vode, bolj tako, da dobro dno pokrije, pa pokrite imam, da se bolj dušijo, potem po dveh urah ali pa še več, pa naredim omako kot za filane paprike. Torej s speštanim paradižnikom.

clock-img

27.01.2009, 14:46

clock-img

honey

pencil-img

2567

Volga in vse ostale, hvala. Se mi je čudno zdelo, ko povsod piše, da se kuhajo v vodi. Ampak če se bolj kot ne dušijo, potem pa v redu. Bom sporočila, kako bodo uspele user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

clock-img

28.01.2009, 17:26

clock-img

tweety83

pencil-img

784

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Sarme naj sploh kao ne bi imele neke omake, samo so brez omake kr neki. jaz jih najprej kuham v vodi, pa ni zdaj to ful vode, bolj tako, da dobro dno pokrije, pa pokrite imam, da se bolj dušijo, potem po dveh urah ali pa še več, pa naredim omako kot za filane paprike. Torej s speštanim paradižnikom.

točno - zaliješ z vodo da sarmice pokrije in nakoncu nardiš omakco! pa dober tek.

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem