IZVIRNO SPOROČILO: leda
na moji bivši srednji šoli so denimo pred leti v okviru šolske fakultative organizirali izlet v new york. za tiste, katerih starši so seveda lahko primaknili dodatnih 1000 in še nekaj evrov...
Ja, pa kaj. Že s samo organizacijo je veliko dela in odgovornosti in marsikdo je imel priliko videti NY, ki ga drugače ne bi. Ker starši samega recimo ne bi poslali, vsi skupaj pa ne morejo iti. Ja, in marsikdo te prilike iz takih in drugačnih razlogov ni mogel izkoristiti, marsikdo je verjetno bil tudi favš
Jaz sem tudi kot dijakinja šla v Jordanijo in Egipt, naslednje leto pa v Mehiko in Kubo. In sem bila srečna, da nam je učiteljica to omogočila, sicer ne bi nikoli videla in doživela tega, kar sem. Ja, seveda, bila sem srečna, da so moji starši lahko toliko napraskali. Ampak nikoli pa nisem gledala na ostale sošolce kot reveže, ker takrat niso šli zraven.
Še vedno mislim, da je pomembno, kako starši na to gledajo in kakšno mišljenje vcepljajo otroku. Če starši začnejo deliti otroke na reveže in tiste, ki to niso, se bodo otroci še hitreje delili. Šolski sklad bo za nekatere prav gotovo poskrbel - recimo v primeru šole v naravi, ki je obvezna in konkretno vdari po žepu, pa za nakup kakšnih potrebščin in podobno.