writing-img

Sirup iz regratovih cvetov

clock-img

09.05.2009, 21:52

clock-img

Anonimen

user posted image  Ne vem, kam to bolj spada, pod kujanje, rožice ali zdravje.

Pri nas je še nekaj regrata okoli hiše in bi rada naredila sirup iz regratovih cvetov. Se to naredi isto, kot iz smrekovih vršičkov ali  je postopek drugačen? Je potrebno spodnji zeleni del odstraniti ali se v kozarec vrže cel cvet? Rabim torej recept user posted image .
Hvala.

clock-img

09.05.2009, 21:56

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

Zakaj pa naj bi se uporabljal? Jaz znam narest sirup iz vršičkov? A je način enak?

So what....

clock-img

09.05.2009, 22:04

clock-img

Anonimen

Regratov sirup naj bi pospeševal prebavo, čistil kri in pomagal pri izkašljevanju.
Sirup iz smrekovih vršičkov sem že naredila, jutri se spravim še na borove, razmišljala sem tudi o regratu, samo rabim kakšen preverjen recept.

clock-img

09.05.2009, 22:09

clock-img

Anonimen

kolkr jaz vem, se ta sirup kuha. cvetke namočiš za neki časa v hladno vodo, pol pa segrevaš do vretja in pustiš čez noč pol to. drug dan precediš čez krpo in v to zamešaš sladkor ( na 1l vode 1 kg sladkorja) in pol limone narezane in pol to počasi kuhaš na malem ognju, tolk da voda izpari in dobiš gost sirup. pol še vročga v steklenice in zapreš.

sam, ne vem zdej točne količine, kolk teh cvetov na liter vodeuser posted image

clock-img

09.05.2009, 22:21

clock-img

Anonimen

Aha, potem bolj kot bezgov sirup. Hvala, Ulla, bom še po netu malo pobrskala za točne količine.

clock-img

09.05.2009, 22:47

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz sem ga prejšnja leta kuhala, letos sem jih pa delala po recepturi od vršičkov (regrat, cukr), pa na sonce. Pa upam da bo ratalo. Oz. vidim da že nastaja, je že tekoče vmes. Nekaj cvetov sem pa posušila za v čaj. Regrat moraš zjutraj nabirat, da je še zaprt, sicer gre v "lučke". Pa smrekove vršičke tudi posušim za v čaj, so res strašno dobri, pa seveda sirup naredim.

clock-img

10.05.2009, 12:45

clock-img

Blueberry

pencil-img

2800

Tukaj piše nekaj o tem sirupu. user posted image

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem