writing-img

Sistematski pregled

clock-img

13.01.2014, 08:34

clock-img

emily1980

pencil-img

54

pri petih leti. Zanima me kaj morajo otroci delat?

clock-img

13.01.2014, 09:06

clock-img

alda

pencil-img

3570

ta je oni pred vstopom v šolo !
Mislim, da je bil samo pregled zdravnika in cepljenje,kakih drugih "strokovnjakov",pa nismo imeli user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

clock-img

13.01.2014, 09:38

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: emily1980

pri petih leti. Zanima me kaj morajo otroci delat?

nič tako pretresljivo posebnega, da bi mi ostalo v spominu;

sistematski pregled je pri nas podoben kot pri treh letih, torej obisk zobozdravnika, laboratorija - oddaja vzorcev vode, blata, krvi, psihologa, kjer mora starš ponovno izpolniti vprašalnik o otrokovem razvoju in kjer se otrok pogovarja s psihologom (pokaže oz. poimenuje predmete na slikah, zlaga kocke ipd. - tako se med drugim med tem pogovorom oceni govorne sposobnosti otroka, razumevanje navodil ipd.), nato z medicinsko sestro naredita še nekaj motoričnih vaj (hoja z dotiki stopal, predklon, poskoki ...), nekaj nalog za Denver test, preveri sluh in vid, ga stehta in izmeri višino, sistematski pa se z vsemi izvidi zaključi pri pediatru, kjer pregleda otroka in izvide

če je karkoli odstopajočega (npr. slab vid, sluh, govor ...), se otroka napoti v nadaljno obravnavo

clock-img

13.01.2014, 09:40

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: alda

pri nas sta ločena pregleda - en je redni sistematski pri petih letih, drugi pa je pregled (zdravnik izbrane šole, cepljenje) pred vstopom v šolo

clock-img

13.01.2014, 09:56

clock-img

alda

pencil-img

3570

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: alda

pri nas sta ločena pregleda - en je redni sistematski pri petih letih, drugi pa je pregled (zdravnik izbrane šole, cepljenje) pred vstopom v šolo

pri nas pa je v paketu bilo

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

clock-img

13.01.2014, 10:31

clock-img

mamica deklicam

pencil-img

2385

ene občine imajo ločeno, druge pa v paketu. Pri nas je ločeno.

Bilo je pa samo naslednje: sluh, vid, govorne sposobnosti, nekaj je narisala, tehtanje, višina, v laboratoriju so pregledali vodo in kri, zdravnik je pregledal ukrivljenost hrbtenice, hojo, gibanje. Nisem izpolnjevala nobenega lista v zvezi z psihologom. Zobozdravniškega pregleda ni bilo, od 3 leta ima tako ali tako kontrole na 6mesecev.

clock-img

13.01.2014, 11:47

clock-img

sončnica24

pencil-img

3564

Moj sin je bil na pregledu v začetku meseca decembra in sicer, pri pediatru, pri sestri: narisal sebe, povedal kakšne barve so kocke, stehtali so ga, zmerli višino, obseg glave in prsi, slikice je gledal če dobro vidi zdravnica ga je pregledala tako kot običajno, potem pa smo še imeli logopeda po slikicah je povedal kaj je narisano, (črke č, š, ž, k, g, h, r, l ....) - doma sem mogla izpolnit en obrazec glede govora (čisto splošno), potem pa je še odšel k zobozdravniku samo zobe pogledala pa ugriz če je vredu, pa kri, vodo in blato je bilo treba še dato - to je to nič groznega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem