writing-img

Sistematski pregledi dojenčkov

clock-img

03.12.2007, 13:01

clock-img

novakatja

pencil-img

130

Danes sem bila s svojim 2-mesečnim sinčkom na 2. pregledu, ki pa ni bil pregled, temveč samo tehtanje in merjenje, ki ga opravi sestra. Do zdravnika nisva prišla, sestra je rekla, da se moram posebej naročiti na pregled pri zdravniku, če je kaj narobe. A je to res povsod tako? Ker to potem ni sistematski pregled. Povejte, kako je bilo pri vas! Hvala.

clock-img

03.12.2007, 13:05

clock-img

MiRaNi

pencil-img

610

S svojo hčerkico sem bila pri 2-eh mesecih šele na 1 pregledu. Ko sve prišle iz porodnišnice sem jo naročila. Pri 3 mesecih je imela prvo cepljenje in jutri ima drugega. Do zdaj še ni bila bič bolana le enkrat je imela vneto oko in sem jo peljala k zdr. Vendar se ni bilo potrebno naročiti. Sestra mi je rekla naj kar pridem.

clock-img

03.12.2007, 13:06

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Isto samo tehtanje in merjenje. K zdravniku pa pri nas lahko prideš, če imaš kakšna vprašanja ali probleme. Se mi zdi, da vsak po svoje vodi ambulanto, tisti, ki imajo že tako ali tako preveč otrok, si take izpade lahko privoščijo. Pri nas tega ni in sem vesela da je tako.

clock-img

03.12.2007, 13:16

clock-img

aluš

pencil-img

704

Mi smo imeli sistematske preglede pri: 1, 3, 6, 12,18 mesecih. Takrat je vse od tehtanja do zdravnika. Ali si pri 2 mesecih mogoče imela samo kontrolo teže?user posted image . Cepleni so pa pri 3, 4,5 in 6 mesecih za di-te-pol al nekaj takega. Samo ga vedno prej pregleda zdravnica, če je kaj prehlajen ni cepljen in se potem lahko cepljenje premakne. Pa pri enem letu so cepljeni mislim da proti ošpicam.

clock-img

03.12.2007, 13:40

clock-img

biga

pencil-img

838

Ko sva bila pri dveh mesecih s sinčkom na pregledu, ga je sestra stehtala in zmerila višino, potem pa sva šla noter k zdravniku, ki se je z mano pogovoril o morebitnih težavah in pregledal otroka.

clock-img

03.12.2007, 13:57

clock-img

petea

pencil-img

5336

Na pregledu pri dveh mesecih obiščeš zdravnika samo, če je z otrokom kaj narobe (nedonošenček, daljše zdravstvene težave ...), drugače pa otroka samo stehtajo.

clock-img

03.12.2007, 16:08

clock-img

kšpela

pencil-img

1098

mojo je pri 2 mesecih tudi samo stehtala in zmerla.ker je bla teza v redu nisve sle do zdravnice ce pa ne bi bila v redu bi pa mogle it se do zdravnice na pogovor in pregled.

clock-img

03.12.2007, 21:00

clock-img

zelva

pencil-img

93

Tudi mi smo pri 2 mesecih imeli samo kontrolo teže!

clock-img

03.12.2007, 22:54

clock-img

Ronči

pencil-img

1314

Vsakič jo pregleda pediatrinja in naredi Denver test.

clock-img

03.12.2007, 22:57

clock-img

only_me

pencil-img

392

vsakič tehtanje, merjenje, pregled pediatrinje, pogovor s pediatrinjo, in pa še cepljenje, če je na sporedu.

clock-img

03.12.2007, 23:15

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

mi imamo vsak mesec posvetovalnico sem pa spada:
merjenje, tehtanje, pregled celega telesa(ga sleče), pregled grla, reflekse, učke, ušeska,...
pa vpraša me, kaj se trenutno dogaja (prve besede, smejanje, pasenje kravic,....) da vidi če pravilno napreduje
pri 3 mesecih-poleg vsega še cepljenje

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

clock-img

03.12.2007, 23:21

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

IZVIRNO SPOROČILO: novakatja

Danes sem bila s svojim 2-mesečnim sinčkom na 2. pregledu, ki pa ni bil pregled, temveč samo tehtanje in merjenje, ki ga opravi sestra. Do zdravnika nisva prišla, sestra je rekla, da se moram posebej naročiti na pregled pri zdravniku, če je kaj narobe. A je to res povsod tako? Ker to potem ni sistematski pregled. Povejte, kako je bilo pri vas! Hvala.

Enako, 3. pregled čez en mesec je bolj obsežen in 1. cepljenje.

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

03.12.2007, 23:23

clock-img

MADMAX

pencil-img

215

Mi smo imeli sistemacke preglede pri 1, 2, 3(zrven še ceplenje), 4,5(zraven še cepljenje), 6(zraven še ceplenje in odvzem krvi iz prstka ter spsobnosti), naslednji pregled pri 9 mes.
Pi nas mislim da gredo vsi k pediatrinji saj takrat so šli ko sva bila midva tam.

clock-img

04.12.2007, 10:31

clock-img

urskas

pencil-img

683

pri nas je enako kot pri MADMAX. Vsakokrat smo prišli do P, ki jo je tudi pregledal.

clock-img

04.12.2007, 21:04

clock-img

december06

pencil-img

624

Tudi mi smo imeli pri mesecu in pol kontrolo teže in nas je avtomatsko sprejela tudi P.

clock-img

04.12.2007, 21:18

clock-img

Anonimen

Pri nas pa v 2. mesecu posvetovalnice sploh ni user posted image , če je na pregledu ob 1 mesecu vse ok.

clock-img

04.12.2007, 21:36

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: kšpela

mojo je pri 2 mesecih tudi samo stehtala in zmerla.ker je bla teza v redu nisve sle do zdravnice ce pa ne bi bila v redu bi pa mogle it se do zdravnice na pogovor in pregled.

enako

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem