writing-img

Skrajšan del.čas - da ali ne?

clock-img

06.03.2006, 21:45

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Je že tako, da je vsega lušnega enkrat konecuser posted image in tako se končuje tudi moja podaljšana porodniška.
Ker pač v svoji službi nisem preveč zadovoljna, a nimam druge izbire in ker bi še vedno rada bila čim več s svojim otrokom, sem začela razmišljati o skrajšanem (polovičnem) delovnem času.
Pa me zanima, če je tu katera, ki to prakticira. Kako se to obnese? kakšen je delovnik?
Delam v šoli in se bojim, da bi kljub skrašanemu del. času bila v šoli več, kot je potrebno (luknje v urniku...) in se mi potem to ne bi splačalo.
Vem, da je plača pol manjša.
Toda kaj, če imaš kredit? Kredit bi z možem že odplačala, a me zanima, če je možno, da ti ostane par 10.000 od plače? Lahko to predstavlja kak problem? S tem mislim, če zaradi kredita kaj komplicirajo glede odobritve skrajšanega del. časa?

Pa še to: kako je z dopustom, regresom, malico, prevozom...?

Tiste, ki to koristite, zaupajte vaše izkušnje s tem. Ste zadovoljne, kaj ni ok?

Kmalu se bom morala odločit.

Lp 

Letos pa bo!

clock-img

06.03.2006, 21:46

clock-img

rija

pencil-img

15589

Koliko ur pa si dejansko v šoli?

clock-img

06.03.2006, 21:46

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

06.03.2006, 21:50

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Rija, še ne vem, ker morajo sestavit urnik. Prej sem bila od 7ih do pol dveh, k temu pa prištej še skoraj uro vožnje na eno stran in delo s pripravami itd. doma.

Deni, nejcko ima skrajšan del. čas?

Letos pa bo!

clock-img

06.03.2006, 21:53

clock-img

lutka

pencil-img

1323

Sem ena izmed tistih ki prakticirajo skrajšan delovni čas. Delam pet ur na dan, se pravi 25 ur tedensko. Pripada mi vse kar pripada tudi mojim sodelavkam po kolektivni pogodbi, se pravi polni regres, malica in potni stroški. Dobim cca. 30 - 35. 000 sit manj plače.

Kar se tiče preživljanja časa z otroki mi ni žal ,da sem šla na skrajšani delovni čas. Sem pa bila zelo razočarana, ko sem na banki zaprosila za kredit in so me zavrnili, ker imam premajhno neto plačo in sem kreditno nesposobna user posted image user posted image . To pa je tudi edina stvar zaradi katere mi je malo žal, da sem šla na skrajšani delovni čas. Ampak tudi to bom preživela.

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

clock-img

06.03.2006, 21:56

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

06.03.2006, 22:31

clock-img

gamini

pencil-img

823

Tudi sama koristim to "ugodnost". Delam 20ur/teden, plača pa je
cca 1/3 nižja, ko pa odštejem še kredit, ki ga imam od prej, se res
precej pozna.
Vendar pa mi ni žal, spet bi se tako odločila.user posted image Čas, ki ga preživim
z mojo pikico, je dragocen. 

Pomanjkljivost: iz banke so me prijazno obvestili, da mi morajo
(glede na moje dohodke v zadnjih mesecih) zmanjšati limit.user posted image
Pa bomo že preživeli, tudi brez tistih fičnikov.user posted image

Kot pravi Al bina: Samo, da smo zdravi, pa da imamo za sprot.  user posted image   

clock-img

07.03.2006, 05:43

clock-img

Petra P.

pencil-img

336

mene pa je prepričal podatek, da če ponovno zanosim, bo tudi porodniška polovična ???? in ker smo res spet takoj zanosili, bi mi bilo kar žal.

clock-img

07.03.2006, 08:12

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Če misliš imeti kmalu še enega user posted image , potem se ti skoraj ne splača, sploh v šoli ne, ker moraš sedeti na raznih konferencah, to raje vprašaj na sviz, da ti razložijo. Imaš pa možnost, da ne delaš vse dni v tednu, če imaš polovični delavnik. Mislim,d a se z enim otrokom kar da, z dvema je bilo težko, za tretjega sem pa že odločena, da bom šla delat le za polovični čas vsaj za eno šolsko leto. Ratzen, če bi dobila možnost, da učlim na kakšni srednji šoli, kjer so vzgojeni otroci.

clock-img

07.03.2006, 08:15

clock-img

rija

pencil-img

15589

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

na tvoj zadnji stavek....

clock-img

07.03.2006, 11:44

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

07.03.2006, 12:58

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , Bskrle, na SŠ iščeš vzgojene otroke s svetilko (ponekod celo z lupo), na gimnaziji jih pa morda res najdeš ob dnevni svetlobi.  Na faks bo treba it učit, na faksuser posted image

clock-img

07.03.2006, 13:00

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Aja, Kepa, tebi sem pa odgovorila privat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem