writing-img

Skrajšan delovni čas

clock-img

28.09.2005, 19:13

clock-img

Natas@

pencil-img

804

Pozdravljene,

sem premišljevala, da bi namesto 8-urnega delavnika, delala 7-urnega. Šefica mi je že dala zeleno luč, sedaj pa me zanima naslednje.
Kako je z dopustom, celoten ali ga je manj?
Se plačilo vtrca spremeni sorazmerno na plačo?
Kaj pa otroški dodatek? Kaj večji?
Se to štejje pod celotno delavno dobo ali v enem letu nimaš eno leto delavne dobe?

Kakršne koli info bi bile dobrodošle.
Sicer je ta tema verjetno že kdaj bila, ampak od kar sem v službi imam za brskanje po netu manj časa.

Lp

clock-img

28.09.2005, 19:43

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Zdravo

Lahko ti samo to odgovorim: Kot mama imaš pravico do skrajšanega delovnega časa do otrokovega 3. leta starosti. Tako se ti delovna doba šteje normalno, saj ti država plača manjkajoče ure za delovno dobo (v tvojem primeru 5 na teden).

Moraš pa it na socialno, izpolnit polo, zraven imet pogodbo o zaposlitvi, v kateri piše koliko ur na teden delaš. Potem pa oni pošljejo odločbo tebi in v službo.

Na ostala vprašanja pa ne vem odgovora.user posted image

clock-img

28.09.2005, 19:46

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz delam sicer le 4 ure, ampak sistem je isti.
Dopust se ti itak šteje v dnevih in ne v urah, tako da ti pripada v celoti.
Glede vrtca ne bi vedela, doklade pa imam jaz večje samo zaradi tega, ker otrok ni v vrtcu.
Delovna doba se šteje cela, ker ti preostanek krije država.
Vendar pa ne vem, ali se da tudi le na 7 ur. Če niso variante samo 4,5 ali 6 ur.user posted image
Najbolje, da pokličeš na CSD, oni ti bodo najbolje vedeli odgovorit.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

02.10.2005, 12:51

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Na kratko:
dopust je v dnevih, zato ga ostane enako
plačo imaš sorazmerno nižjo, saj delaš manj ur (prispevke za manjkajoče ure pa plačuje država)
iz nižje plače potem izhaja vse: vrtec, otročki dodatek, pokojnina, vendar vse šele takrat, ko se ti meseci, ko delaš manj upoštevajo: torej če delaš krajši delovnik v letu 2006, se ti to potem pozna v letu 2007, ko oddajaš podatke o dohidnini za 2006 in se na te tvoje dohodke izračunavajo otroški dodatek in plačilo vrtca

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem