writing-img

Skuta in turšija

clock-img

26.07.2012, 10:35

clock-img

Ayolinca

pencil-img

293

Pa pojdimo po vrsti:
1. zakaj mi nastane ¨sladka¨ namesto ¨kisla¨ skuta? Je domače mleko, krava se pase na pašniku. user posted image

2. zakaj se pri turšiji (vložena zelenjava v škafu) kumare zmehčajo? user posted image

Hvala za pomoč!!!

clock-img

26.07.2012, 11:00

clock-img

PinaNina

pencil-img

143

Sladko skuto dobiš na tak način. Za kislo pa moraš najprej skisat mleko in ga nato previdno segreti. Čist natančno ne vem, jaz ga delam po prvem postopku, za domače sirove štuklje in štrudelj je super. Za drugo pa v stanovanju ni prostora (beri majhen delovni pult). En postopek je tudi kisanje s jogurtom.


Na vpr. 2 pa ti ne znam povedat, je ne delam doma.

Lp

clock-img

26.07.2012, 11:48

clock-img

artista7

pencil-img

816

podpis. Pri nas doma delajo tudi po sistemu, da v prevreto mleko, par dni staro, dajo žlico jabolčnega kisa. Tako je zagotovo kisla.

_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem