writing-img

Sladica iz pasirane skute

clock-img

20.09.2010, 13:29

clock-img

Metuljček Cekinček

pencil-img

538

Moj dragi je iz trgovine namesto navadne prinesel pasirano skuto. Ker je še nikoli nisem uporabljala, vas prosim za kakšen slasten recept.

clock-img

20.09.2010, 13:31

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

http://sandrica.blog.siol.net/2010/03/15/skutna-torta-z-limetami/

naredi kakšno variacijo na to temo... paše notri drugo sadje (kako jagodičevje), lahko spustiš kokos, tut brez jogurta gre... je pa dobro, simpl, edin mal traja.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

20.09.2010, 13:33

clock-img

mini86

pencil-img

6050

tiramisu

al pa skutini cmoki

http://recepti.shk.si/index.php?module=recipes&func=display&lid=715&pid=16

< Sporočilo je popravil mini86 -- 20.9.2010 13:35:35 >

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

20.09.2010, 13:53

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

tiramisu

al pa skutini cmoki

v tiramisu pa ne gre niti gram skute user posted image

clock-img

20.09.2010, 13:54

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

tiramisu

al pa skutini cmoki

v tiramisu pa ne gre niti gram skute user posted image

js ga delam VEDNO iz skuto

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

20.09.2010, 13:56

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

ok, pol pa tko - v taprav tiramisu gre samo in izključno maskarpone. tvoje je mogoče variacija na temo, tiramisu pa pač ni.

clock-img

20.09.2010, 13:58

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

ok, pol pa tko - v taprav tiramisu gre samo in izključno maskarpone. tvoje je mogoče variacija na temo, tiramisu pa pač ni.

ja dj me zdj zasikeri da ne delam prav tiramisujauser posted image user posted image
men je ta maskaropne kokr ena pasirana skuta..
no moja fila je sestavljena iz skute (meni osebno boljše z nepasirano), smetane, stepenega beljaka in rumenjaka..

clock-img

20.09.2010, 14:08

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

a dej nehi. user posted image ta je pa svetovna. niti približno ni skutine strukture. prej kot ena kisla smetana. na pol pocast in mehek in se razleze, če ga daš na kup. skuta je pa ja bolj gosta.
+ da ne govorim da je ful bolj masten od skute in drugega okusa..

clock-img

20.09.2010, 14:10

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a dej nehi. user posted image ta je pa svetovna. niti približno ni skutine strukture. prej kot ena kisla smetana. na pol pocast in mehek in se razleze, če ga daš na kup. skuta je pa ja bolj gosta.
+ da ne govorim da je ful bolj masten od skute in drugega okusa..

bi rekla, ja, da ni niti s od skute... Delajo pa ga iz smetane + citronske kisline. Na kulinariki sem zasledila enkrat recept.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

20.09.2010, 14:10

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

jaz bom jutri delala tole iz pasirane skute, samo naredila bom sladko variacijo, da bo sladica user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.9.2010 14:12:17 >

clock-img

20.09.2010, 14:11

clock-img

mini86

pencil-img

6050

a dej nehi. user posted image ta je pa svetovna

ja no..na pogled.nism je nikol tipala..in kokr sm napisala je tut uporabljam neuser posted image

clock-img

20.09.2010, 14:14

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

ja no..na pogled.nism je nikol tipala..in kokr sm napisala je tut uporabljam neuser posted image

žanska! omg! user posted image pa to moraš probat. ful je dober. res, probi enkrat, ne bo ti žal. user posted image

smo pa slovenci eni skutojedci na kvadrat. sploh se nisem zavedala dokler nisem na švedskem dol padla od presenečenja, da se v celi severni švedski ni dal dobit skute. in niti ne vejo kaj to je user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.9.2010 14:18:22 >

clock-img

20.09.2010, 14:18

clock-img

mini86

pencil-img

6050

a bi jo loh še za kej druzga uporabla kokr samo za tiramisu..zdj si mi prou skomine nardila..sm prou lačna-pa še pou ure do kosila..grizm bobi palčke pa ne pomaga...

clock-img

20.09.2010, 14:22

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

hej mini, je kar dosti receptov. jaz sem probala borovničevo kremo z maskarponejem in trga gate user posted image

poglej si tele:
http://www.kulinarika.net/recepti/11297/sladice/borovnicevo-maskarponejeva-krema/

pa torta, mmmm user posted image
http://www.kulinarika.net/recepti/4681/sladice/cokoladna-torta-z-maskarpone-sirom/

in sezonsko za zdaj - bučkina rolada z maskarponejem; baje ful nekaj posebnega in zelo okusnega user posted image
http://www.kulinarika.net/recepti/13275/sladice/buckina-rolada-z-maskarponejevim-nadevom/

clock-img

20.09.2010, 14:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.09.2010, 14:28

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

ok, zdaj je uradno - moramo za vikend narest to rulado, ukaz mojega moža, ki je zasvojen z ingverjem user posted image hokkaido bučo smo pa ravno kupili prejšnji teden in čaka na to, da bo postala kremna juha - torej lahko vzamemo od tam del za rolado user posted image

clock-img

20.09.2010, 14:30

clock-img

mini86

pencil-img

6050

ok zmagal je prvi recept pa tudi borovnice mam doma..user posted image user posted image

samo a vidš (ne me zdj spet kregat) k piše v receptu-kopiram 25 dag maskarponeja (lahko tudi navadne skute, najbolje pasirane)..
tko da naj me vrag uzame če kle ni povezave..čisto majčkene mogočeuser posted image user posted image

clock-img

20.09.2010, 14:34

clock-img

mini86

pencil-img

6050

metulj333-a bi šlo to v modelčkih za mafine al rajš ta mini protvan..
pa k si napisala da pečemo dokler ni pečeno..kako pa veš da je..user posted image a se mal strdi, zapeče na vrhu..nimam predstave..

< Sporočilo je popravil mini86 -- 20.9.2010 14:35:28 >

clock-img

20.09.2010, 14:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

20.09.2010, 14:38

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

samo a vidš (ne me zdj spet kregat) k piše v receptu-kopiram 25 dag maskarponeja (lahko tudi navadne skute, najbolje pasirane)..
tko da naj me vrag uzame če kle ni povezave..čisto majčkene mogočeuser posted image user posted image

ne ne, to ta "slovenska skutna zasvojenost" ven buta user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.09.2010, 14:42

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

žanska! omg! user posted image pa to moraš probat. ful je dober. res, probi enkrat, ne bo ti žal. user posted image

smo pa slovenci eni skutojedci na kvadrat. sploh se nisem zavedala dokler nisem na švedskem dol padla od presenečenja, da se v celi severni švedski ni dal dobit skute. in niti ne vejo kaj to je user posted image

To pa res, smo tudi mi živeli prej v eni državi, kjer ni bilo niti s od skute, smo jo pol vedno švercali na avion in vsak ki je prišel na obisk, je moral prinest skuto al pršut al poli salamouser posted image . Še najbolj podoben je cottage cheese. Sam maskarpone in skuta, 2 popolnoma različni stvari, različnih okusov, strukture....In če daš skuto v tiramisu, si s tem pokvarila skuto ali pa tiramisuuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.9.2010 14:44:13 >

clock-img

20.09.2010, 15:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

20.09.2010, 15:20

clock-img

Metuljček Cekinček

pencil-img

538

metulj, se mi zdi super recept. Bom še danes pripravila tole torto. Koliko časa približno pa traja peka? 20 min? 30 min?

clock-img

20.09.2010, 16:39

clock-img

juniorka

pencil-img

1258

Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem