cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Smejoči porod

clock-img

05.11.2007, 14:11

clock-img

urssyy

pencil-img

435

A ima katera izkušnje glede metode "smejočega poroda". Meni se zdi, da ko bodo začeli popadki mi niti na misel ne bi prišlo, da bi se smejala, kaj šele, da bi to izvajal moj user posted image ?.

clock-img

05.11.2007, 15:00

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

če te dovolj zafiksajo, se najbrž res smejiš in ne čutiš bolečin. je pa potem tudi otrok zafiksan in zaspan, ko se rodi.

iz malega zraste veliko

clock-img

05.11.2007, 15:35

clock-img

Ilije

pencil-img

945

'smejoči porod' - kaj pa je touser posted image

clock-img

05.11.2007, 16:35

clock-img

LadyB

pencil-img

1982

jaz tud prvič slišim, me pa zanima. Mene so mal zadeli, sam smejala se pa nism.

clock-img

05.11.2007, 20:46

clock-img

butara

pencil-img

158

Rodila sem junija 2005, pa se še zdaj ne morem nehati smejati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.11.2007, 21:01

clock-img

pomarančas

pencil-img

90

Jaz sem brala v septembrski številki revije Naša žena o tej metodi poroda. Nekaj besed o tem je tudi na naslednji povezavi http://www.ondina-ak.si/index.php?path=26. Ne poznam pa nobene, ki bi to dejansko že sprakticirala.

clock-img

05.11.2007, 21:26

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

sej se fajn sliš, sam k gre pa zares pa ne moreš, da ne bi mal kričal , jest pravim. ta ondinin link me mal spominja na scientološko teroijo rojevanja (da mama ne sme pisnt, ko rojeva, da s tem ne zatraumira otroka).
kar se pa tiče avtosugestije - to itak vedno dela, če maš dovolj močno voljo. katerakol tehnika. po moje za to ne rabiš it na seminar, lahko se tud sam vzameš v roke. + polno podobnih metod in literature za to je že zunaj, "Lamaze Technique" npr. in tud hipnozo nekateri uporabljajo za zmanjševanje boečin pri porodu ("HypnoBirthing" v Angliji npr.).
ni pa zastonj tale seminar.. duhovno rast za smejoči porod je treba plačat 75 eurov kokr vidim.

clock-img

05.11.2007, 22:45

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Mene so mal zadel in sem se med popadki kar nekaj brezveze smejala babci. Mogoče bi to lahko štela za smejoči porod?user posted image

clock-img

06.11.2007, 22:29

clock-img

Pia77

pencil-img

612

Ena moja znanka je tudi razlagala, kako je bila ob prvem porodu precej zadeta od dusikovega oksidula oz. smejalnega plina... Baje se je sam smejala,  babici pa je baje ob porodu otroka rekla: Drzte ga, drzte!      (Kot v vicu o golmanu :)))

clock-img

06.11.2007, 22:51

clock-img

mala pikica

pencil-img

3363

Saj ne vem, če v resnici gre za to, da se smejiš. Punce, ki imajo njihov CD so razlagale, da gre bolj za tehniko sproščanja. Če se ti zdi ta tečaj predrag, ti predlagam, da mogoče kupiš njihov CD, pa boš slišala, če ti je stvar všeč. Gre za neko sproščujočo glasbo, za različna navodila zraven... Tako sem vsaj jaz slišala.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

clock-img

07.11.2007, 09:22

clock-img

anju

pencil-img

2573

po mojem se boš dosti lažje nakričala!user posted image

clock-img

07.11.2007, 12:26

clock-img

Anonimen

Meni so tud dali smejalni plin, ampak smo na koncu za predihavanje popadkov. Ko ni bilo popadkov maske nisem imela gor. Mi ni bilo nič smešno, tudi smejala se nisem nič - bolelo me je pa vseeno kot sto hudičev. Edino to je pa res, da si omamljen - bolje rečeno zaspan. Meni se je sam spalo, kaj sta babica in mož govorila takrat sem slišala sam tko na približno. Ampak pred iztisom nisem več dihala tega smejalnega plina in sem se čist zbrihtala in tudi zaspana nisem bila več, le vrtelo se mi je, ko sem prišla v sobo in hodila. Otrok ni bil zarad teg nič zaspan - se je fajn na vso grlo drl celoooo noč. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem