IZVIRNO SPOROČILO: lenca1
Če sem prav razumela mu pripravljate sobico? Jaz bi to izkoristila in probala otroka čimbolj vključevat v sam projekt ''priprave'' njegove sobice.
Mi smo naredili podobno in je mala šla v svojo sobo brez težav pri 18m (''pomagala'' je od samega začetka-beljenje, čiščenje, opremljanje, sestavljanje pohištva, limanje stenskih nalepk, selitev oblek, igrač, izbrala je novo posteljino...).
Sobico že ima kakšno leto. Cele dneve je tam, vendar spi pa še ne, je pri nama v spalnici, v kinderpetu.
Tako da sodelovanje pri opremljanju smo že zamudili; edino pred kratkim je sodeloval, ko sem porisala še eno steno in smo dokupili še omaro in predalnik za bratca.
IZVIRNO SPOROČILO: Lantea
Glede na to, da čez 4 mesece dobite novega člana, bi jaz takoj dala otroka v svojo sobo. Tako se bo v teh parih mesecih verjetno že navadil in ob rojstvu bratca mogoče to ne bo velik problem. Če boste pa to naredili kasneje, znajo biti pa težave.
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka
Drugače pa je naša pupa dobila svojo sobico pri 22 mesecih, pol meseca pred rojstvom bratca in je takoj lepo sprejela sobico.
Mi2 sva planirala, da bi ga nekako decembra začela uvajati v svojo sobo (rok imam 5.3.).
Mogoče ga bova res začela že zdaj, trenutno mislim, da imamo kar lepo priložnost - namreč čez dan več ne spi in potem zvečer ob 19h "ugasne" brez pripomb (za razliko od prej, ko smo imeli še ob 22h borbe).
Sicer je v svoji sobi čez dan že velikokrat spal, vendar sem ga tja nesla že spečega, predvsem zato, da se izognem borbam z igračami; zvečer še pa nismo probali.
Najlažji način je, da ga pustiva, da zaspi pri risankih in ga samo prestavima tja, vendar se bojim, da ga bo ponoči zagrabila panika; to ni ravno pametno, sicer slišiva ga, so sobe blizu, ampak...
Ali pa se spet zraven njega uležit? Samo potem smo spet na istem.
Mogoče kaka vmesna variatna - božanje?
Pa kako potem rešite to s pokrivanjem? Našega včasih pokrijem po 20x na noč; ne vem a mu je vroče ali kaj.