IZVIRNO SPOROČILO: luckyy
Naš skoraj 14-mesečnik čez dan ne dobi dovolj spanja in je posledično utrujen, nejevoljen. Nikakor ne ujameva pravega ritma, ki bi trajal.
Po nekajkratnem prebujanju ponoči ponavadi pristane v moji postelji in nato nemirno spi do sedmih zjutraj. Po zajtrku (ponavadi je to le 1 dcl mleka, več noče) greva na sprehod, poje žemljico in nato še sadno malico pred spanjem (npr. banana in jabolko). Spat gre med enajsto in dvanajsto uro. Spi le dobro uro. In potem je popoldan zaspan, si mane oči in zeha. Če ga poskušam dati spat okrog tretje ure je to ponavadi neuspešno, kasneje pa niti ne poskušam, saj me skrbi da potem ne bo mogel zaspati zvečer. Zvečer gre v posteljico okrog osmih in lepo zaspi. Do prvega zbujanja, ki je bilo včeraj že ob devetih.
Imate kakšen nasvet? Kaj lahko sama storim, da bi lepše in lažje spal? Enkrat na štirinajst dni se mu posreči, da spi dve urci čez opoldan in takrat je veliko bolj razpoložen in boljše volje.
Zakaj to ne odpraviste, če sama veš, da pol ne spi dobro pri tebi v postelji?
sej možnih je še veliko vzrokov, če se zbuja ponoči. lahko, da mu je vroče, da hodijo zobki ven, al pa le bioritem.
po moje se bo uredilo samo od sebe. kaj pa če bi ga dala dopoldne okoli 11ih samo malo spat za ene pol urce in pol ga zbudiš, pa ga daš malo več spat nekje ob dveh, pa da spi vsaj do treh in pol, pa bo mogoče lažje zdržal do večera.
pri nas v jaslih jih dajo dopoldne za pol urce spat, jih pol zbudijo in pol grejo spat po kosilu.
No sej naš tudi ne spi dosti. čez cel dan samo uro pa pol in to od šeste jutraj, al pa še prej , pa do sedme zvečer.
Ma ta starejši je bil isti in se niti ne trudim več, da bi kej več zaspal, ker nam ne rata. No ma vseeno je dobre volje in pol nam je ok.