writing-img

Spanje podnevi

clock-img

15.08.2009, 16:30

clock-img

Mami26

pencil-img

82

Pozdravljene,

zanimajo me vaše izkušnje glede dnevnega spanca pri vaših malčkih. Naš star 2,5m namreč ćez dan že več kot mesec ne spi več kot 10 - 15 minut pa se zbudi in bi se rad pogovarjal oz želi, da se z njim ukvarjaš. potem ponovno zaspi za 10-15 min. V vozički, ko sva na sprehodu pa spi malo dlje. Doma pa je obup, saj ne morem narediti skoraj nič, saj 15min je hitro okrog. Občasno ga pustim, ko se zbudi, in nato po ćez nekaj časa zaspi nazaj, ampak ne more spati skupaj vsaj uro.
Kaj naj naredim oz ima katera takšne izkušnje. Res je da ponoči spi skupaj 6 ur neprekinjeno in sem zelo vesela, vendar čez dan pa malo nagaja. Pravzaprav tudi sam potem ni dobre volje, saj ni naspan. V stanovanju imamo mir, naredim mu glasbo, tako, da ne vem kaj je ovira.

Hvala za pomoč 

clock-img

15.08.2009, 16:42

clock-img

lino

pencil-img

1012

mi imamo isti problem, le da se tudi ponoči zbuja na 2-3 ure in je (dojim)

zadevo čez dan rešujem s slingom user posted image

clock-img

15.08.2009, 16:43

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Tudi naš je okoli 2. meseca podnevi spal zelo zelo malo, če sem imela srečo, 2 ali 3x po 15-30 minut, ponoči pa je spal v kosu od 5-6 ur. Je bil proti večeru že ves črn pod očmi, ampak ne, on ne bo spal, kot da bi se bal, da bo kaj zamudil. user posted image  Edino v vozičku je hitro zaspal, zato sva bila kljub mrazu kar precej zunaj. No, potem pa se je nekje pri 4 mesecih spremenilo in še zdaj spi podnevi 2x po uro ali uro in pol, prav tako spi ponoči od 21h pa do 6h ali 6:30.

clock-img

15.08.2009, 16:46

clock-img

lino

pencil-img

1012

mi imamo isti problem, le da se tudi ponoči zbuja na 2-3 ure, ker se dojivauser posted image

sama čez dan zadevo rešujem s slingomuser posted image

clock-img

15.08.2009, 17:23

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Pri nas je bilo identično. Zdaj je star 4 mesece in še vedno nič ne spi podnevi, razen mogoče  med sprehodom v vozičku. Se pa zato zna že sam zabavat vsaj po pol ure skupaj - npr. pod didaktičnim lokom, v ležalničku itd. 

clock-img

15.08.2009, 21:23

clock-img

Mami26

pencil-img

82

No, pa vas je nekaj takih, ki imate enak "problem" kot mi. Upam, da bo bolje. Saj mi je dovolj že to, da spi ponoči, ampak čez dan si težko kaj naredim. 

clock-img

15.08.2009, 22:54

clock-img

tasa.m

pencil-img

719

Naša je tudi do četrtega meseca spala čez dan bolj slabo (2 x po 15 minut), razen v vozičku. Zdaj pri osmih mesecih pa spi 2 x po1,5 h.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

clock-img

15.08.2009, 23:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.08.2009, 23:43

clock-img

Anonimen

Zelela je imeti podoben ritem, samo se nisem pustila motit user posted image .

Dala sem jo kar na veliko posteljo in ce se je zbudila, se je malenkost podojila in spala naprej. Nekje mesec do dva sem pocela tako (se ne spomnim vec dobro), potem pa je ujela svojo konkretno kitico dveh, treh, kasneje tudi stirih ur spanja podnevi.

clock-img

16.08.2009, 09:50

clock-img

Lidy

pencil-img

271

Nismo edini user posted image , sicer "spi" podnevi ampak moraš biti skoz zraven dajati dudo, guncat, 10 min zaspi pa ga spet kaj zmoti... pride dan, ko zaspi dlje ampak redko user posted image . Upam, da bo z meseci bolje...ampak potem so že tko veliki, da bi se igrali, raziskovali...potem pridejo zobki...uffff nikoli ne bo bolje user posted image

clock-img

16.08.2009, 10:56

clock-img

lino

pencil-img

1012

Lidy, BO BO BOLJE...

Moj prvi otrok 3 mesece skoraj ni spal in je skoz jokal, ker je imel kolike...(se je sosedom mešalo) in smo ga posledično 3 mesece skoz nosili (beri noč in dan), kar pa skoraj ni pomagalo, ker jokal je vseenouser posted image in sem mislila, da nikooooli več ne bom v vodoravnem položajo preživela uro, kaj šele, da bi prespala nočuser posted image user posted image user posted image in sedaj je star skoraj 11 let in spi do 10 dopoldan ali dlje user posted image

Sedaj pa mi drugi sinko malo nagaja s spanjem, ker kot sem že napisala čez dan skoraj ne spi, zaspi okoli pol noči in se na 2-3 ure doji... a vem, da bo to minilo in se ne sekiram in tako je tudi otrok ta čas, ko bedi velikooo bolj sproščen, nasmejan,...sploh ni problematičen in ga zelooo veliko nosim v slingu, da imam roke proste in lahko kaj naredim po stanovanju...pa btw v slingu pa spi, ko je mami skoz v bližini in ga moj srček uspavauser posted image tk da sling res toplo priporočam!!!...zlati so, nimaš kaj, pa itak prehitro odrastejouser posted image

uživjte mamiceuser posted image user posted image

clock-img

16.08.2009, 11:21

clock-img

pikolina66

pencil-img

110

kje pa ti spi čez dan, a ga neseš v posteljo?pri nas je šele okrog 4. meseca začel spat čez dan v kosu, ker prej sem ga imela kar v dnevni, po številnih nasvetih :((((( naj bi bilo to fajn, zato, da se navadi spat v hrupu , ampak ni spal več kot 10, 15 minut, posledično smo bili vsi utrujeni in živčni....potem sem ga začela nosit v spalnico, v posteljico in je lepo spal...

clock-img

16.08.2009, 14:13

clock-img

manna

pencil-img

2556

Tudi naša čez dan noče več spat več kot 20-30min. Pa še to najrajši v rokah. Ko jo odložim se pa začne zbujat...  

clock-img

16.08.2009, 16:10

clock-img

mandreja

pencil-img

163

Si ga probala dat na trebuščka spat?
Moja mama je enkrat to naredila z našo pupo, ker je bila cel dan nekaj tečna in je odspala 4 ure v komadu, tako da sem skoz hodila gledat, če je vse ok user posted image
Sedaj se je pa tako navadla spat na bušiju, da sploh noče drugač a mi spi ponoči tudi do 8 ur in čez dan se je tudi zgodilo da 7 ur user posted image (stara danes 2 meseca)
Buši je zakon user posted image user posted image

clock-img

17.08.2009, 10:37

clock-img

daisyb

pencil-img

419

moj je star tudi dva meseca....in ga ze vec kot mesec dajem spat na trebuscek. prej, ko je spal na boku se je prevalil na hrbet in spal najvec 20 min...pol pa se je zbudil....provali smo ga dat na trebuscek in mi vcasih spi tudi cez dan tri ure skupaj....sam to je pol edini pocitek cez dan.

clock-img

17.08.2009, 14:53

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Tudi naša spi na tebuščku čez dan in potegne po kosilu tudi 4 ure, prej je bilo pa podobno kot pri vas.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem