Moja 9 mesečnica je že v tretje dobila drisko, kar pomeni , da je že tretjič (predvidevam) nekje staknila virozo. Driska je trdovratna in nikakor je ne morem odpraviti. Kuham ji borovničev čaj - ga noče piti, kolikor jo prisilim ali nadrobim kruha v ta čaj. Kuham riž na vodi, kuham prežgano juhico, prekuhan korenček, toast, prepečenec....nič ne pomaga driska je še vedno prisotna. Preteklič sva zaradi driske in posledično dehidracije pristali v bolnišnici. Problem je, da se ta driska vleče že 10 dni, seveda pa tudi smrka-je rahlo nahodna in nima temperature. Res pa je da je dobila 2 zobeka v tem času.Ampak zobeki so že prikukali na plano, tako da bi se morala driska že zaustaviti
, če je vzrok temu. Bili sva pri P. in je rekla, da ni dehidrirana in da pač mora virus skozi blato ven
. Kaj mi svetujete ve?? Kako dolgo je normalno, da ima drisko??No moram povedati, da nima stroge driskice-vodo, ampak zelo redko blato in da kak dan opazim čisto suhe plenice, naslednji dan zopet normalno mokro. Kaj bi to bilo, ima katera izkušnje??
Driske so posledice infekta ali pa alergije. Zanima me, kako P ve, da gre za virozo? Je dala pregledati kri in blato? Po drugi strani pa samo redko blato ne pomeni driske - ne me narobe razumeti, ampak iz tvojega posta ni razvidno, kolikokrat dnevno odvaja blato, ali je v njemu sluz, ali pa celo kri.
Sicer pa definitivno driske ne bi smele trajati toliko časa. Ne vem, ampak zamisli si sebe, da imaš drisko 10 dni, pa to že tretjič.
Otroku dajaj čim več tekočine. Striktna dieta ni potrebna. Hrana se pač nekoliko prilagodi - ne daš otroku ravno sliv, daješ pa mu tisto, kar bolj zapira: postano naribano jabolko, banana, riž, riž, riž, in ostalo, kar si že napisala. Ampak res ne pretiravaj z dieto, da ne bo otrok predolgo in preveč prikrajšan za potrebne vitamine in minerale.
Poskusi dati otroku oglje. Nekaterim izredno pomaga. Kupiš ga v lekarni. Nam je nazadnje rekla, da lahko pupi s cca 9 kg in 10 meseci damo že celo tableto 3x dnevno. Ko boš opazila, da kaka samo še 2x na dan, prenehaj dajati oglje, da ne bo totalno zaprta. In nenazadnje: kupi v lekarni ali preko neta probiotike, da se otrokova črevesna flora, ki je izrednega pomena pri obrambi organizma, čim prej obnovi. Pri nas lahko kupiš kapsule Linex in kapljice BioGaia, preko neta pa tudi Bactoflor fűr Kinder, ki ga osebno še najbolj priporočam, je pa tudi precej drag.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!