writing-img

Spinalna mišična artrofija

clock-img

11.09.2008, 09:59

clock-img

Pingvinčica*

pencil-img

95

Zanima me, če ima katera otroka s to gensko boleznijo ali pa ga je imela? Naši punčki so pri treh mesecih odkrili to bolezen, ki je zelooo redka in edina genetska, ki pri dojenčkih povzroči smrt. Dali so nam največ dve leti skupnega življenjauser posted image  

Zelo bi bila vesela, če bi se katera javila, čeprav vem, da vas ni veliko - NA SREČO - saj kaj takega v življenju nobenemu ne privoščim. Lahko tudi na ZS.

Že v naprej se zahvaljujem za vse informacije.

clock-img

11.09.2008, 10:01

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Nimam nobenih izkušenj s tem, ti pa pošiljam zgolj en objem in dobro misel. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2008, 10:16

clock-img

fragola

pencil-img

3082

user posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

clock-img

11.09.2008, 10:49

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Groza. user posted image Bolezen poznam samo po opisu še iz faksa.
Drži se, čeprav vem da je težko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Obrni se na

http://druzinesma.mojforum.si/druzinesma-post-51.html

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

11.09.2008, 11:00

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za malo princesko in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zate.

clock-img

11.09.2008, 11:03

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

Držim pesti za vas, da se vam zgodi kak čudež v življenju user posted image user posted image user posted image !

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 11.9.2008 11:05:43 >

ROŽICA

clock-img

11.09.2008, 11:04

clock-img

mama11

pencil-img

1385

user posted image

clock-img

11.09.2008, 11:07

clock-img

lutiropan

pencil-img

871

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2008, 11:09

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Na MON-u imaš forumovko z nickom zavodnica, ki ima leto dni staro hčerko s to boleznijo. Če pa znaš angleško, najdeš tule KLIK ogromno podpore. Upam, da sem ti miceno pomagala user posted image

clock-img

11.09.2008, 11:15

clock-img

Anonimen

Ne vem kaj naj rečem. V takih trenutkih mi zmanjka besed.

Držite se.

clock-img

11.09.2008, 11:59

clock-img

Anonimen

clock-img

11.09.2008, 12:07

clock-img

aprilčica07

pencil-img

4130

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2008, 13:09

clock-img

pikica_30

pencil-img

486

Tudi meni ob takih stvareh zmanjka besed... Pošiljam vam cel kup user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  in user posted image  user posted image  user posted image user posted image !

Verjemi v čudeže!

Pa ker tudi nam ves čas omenjajo neke genske stvari in raziskave, me zanima, kdaj in kako so pri vas ugotovili to bolezen (znaki)? Vnaprej se opravičujem, ker ti je o tem verjetno težko pisat!

clock-img

11.09.2008, 14:06

clock-img

Pingvinčica*

pencil-img

95

Hvala vsem. ni mi težko pisati, saj moram to sprejeti in biti 100% z našo pikico, se z njo smejati in uživati kar se le da. Od prvega dne se ni nič spremenilo, saj sem se že od začetka tako ukvarjala z njo, se veselila z njo, jo imela rada, oba.

ja, najprej so ugotovili pri 6 tednih slab mišični tonus. RA nas je napotila na pediatrično kliniko, tam so ji vzeli kar nekaj krvi in dali geneske raziskave. Imela je tudi vse znake te bolezni (to šele sedaj vidim, ko vem kakšni so to znaki, je pa najin prvi otrok). Po 14 dneh so naju klicali in na zelo nečloveški, butasti način povedali. Dr. macedonijeva se je vedla zelo neprofesionalno. Nekaj razlagala, vreteno, nevroni, .... pa potem da bnaju čaka težko življenje!!!!!!!!!! Kar neki, sama sem morala reči, A potem bo kar umrla!!!!!!!!!!!!!! Niti toliko ni bila, da bi nama to povedala, kar sedela je tam in bila tiho. opleg tega ni nič opisalal, kako poteka razvoj bolezni, rekla je da naj gremo domov in normalno živimo. Halooooo!!!!!!! Pediatrična ne le da potrebuje nove prostore, tudi nov kader.

clock-img

11.09.2008, 14:38

clock-img

V4nes4

pencil-img

2

Pingvinčica, bodi močna in poskusi zbrati čim več pozitivne energije, in jo usmeri na malo pikico. Vem pa, kako so doktorji lahko kruti s svojimi izjavami in jih b... k... za naše občutke. Tut naša deklica ima probleme z mišicami. Je zelo hipotona in ker se pri 1 letu še ni postavljala na noge, smo šli na Pediatrično, kjer so ji naredili EMG test nogic. Ta je pokazal neka minimalna odstopanja. Nič še ni dorečenega, mamo decembra spet kontrolo. Naslednji mesec nas čaka še genetski pregled in kar zvija me, ko pomislim na najslabše. Že ko se je rodila, so sumili na Downov sindrom, pa potem ni bilo nič iz tega.
Jst ti samo priporočam, da izjave in komentarje zdravnikov včasih vzemi z rezervo. Ti si tista, ki je non stop s punčko in sama najbolje veš kaj in kako. Daj ji vso ljubezen, saj ne glede na vse, je otrok naš zaklad.

Sj veš kako pravijo: "Upanje umre zadnje"!!
Držim pesti in sem s tabouser posted image

clock-img

11.09.2008, 15:08

clock-img

nia5

pencil-img

4698

user posted image user posted image user posted image Pozitivno misli in to energijo usmerjaj v svojo pikico.user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2008, 15:10

clock-img

Anonimen

Tudi meni je zmanjkalo besed, čeprav sem izkusila, na kakšen način ti zdravniki znajo povedat diagnozo tvojega otroka. Slaba izkušnja iz pediatrične, ko so mi na najbolj možen krut način povedali, da ima moj otrok Downov sindrom; 10 dni po porodu. Vsako naslednjo diagnozo (ima jih še 5, poleg DS) sem sprejela lažje, ker sem bila pripravljena na način podajanja informacij. In naši ljubi zdravniki tudi za našega sončka ne vedo, če mu lahko pomagajo in upamo...
ZA vas in za malo pikico pa veliko veselja in uživanja. Bodite močni user posted image user posted image user posted image   user posted image

clock-img

10.07.2009, 23:09

clock-img

suncicica

pencil-img

1287

ostala sem brez besed...... druzinici  posiljam user posted image user posted image user posted image user posted image  

Stella in Pia

clock-img

11.07.2009, 00:29

clock-img

polma

pencil-img

1836

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

clock-img

11.07.2009, 07:14

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.07.2009, 16:25

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

Žal je pingvinčicina deklica spomladi odšla med angelčke. user posted image

Pingvinčica in očka držita se. user posted image user posted image user posted image  
Saj vesta,da je vajina princeska sedaj najlepši angelček!user posted image

clock-img

11.07.2009, 18:58

clock-img

onur

pencil-img

2700

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

clock-img

11.07.2009, 19:10

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Žal je pingvinčicina deklica spomladi odšla med angelčke. user posted image

Pingvinčica in očka držita se. user posted image user posted image user posted image  
Saj vesta,da je vajina princeska sedaj najlepši angelček!user posted image

zdele sem šele opazila da je eno leto stara tema.......pigvinčica vedi da vaju čuva vajin angelčekuser posted image user posted image

clock-img

11.07.2009, 20:12

clock-img

sabina1345

pencil-img

65

Katastrofa. A lahko kdo kaj več pove o tej kruti bolezni??

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem