Zanima me vaše mnenje glede menjav vzgojiteljic/pomočnic.
1. Se vam zdi vredu, da otrok zamenja vzgojiteljice/pomočnice tekom leta (pa ne le eno)? SE MI ŠE NI ZGODILO, MALI IMA DVE VZG PO 4 URE IN DOKLER RAD GRE, DOMA PREPEVA ME NE MOTI...
2. Se vam zdi vredu, da otroka pazijo študentke (bilo katere smeri) in ne izšolane vzgojiteljice/pomočnice? A TI NISI NIKOLI OPRAVLJALA PRAKSE V NOBENEM PODJETJU KLJUB NEKONČANI ŠOLI???? NEKJE PA JA HUDIČA MOREJO PRAKSO OPRAVIT... DIJOBONO KOMPLICIRATE.. SEJ JE VZG ZRAVEN... ENO RIT PA JA BO PREVILA
3. Vam je vseeno, če vas o menjavi obvestijo ali ne? MISLIM, DA ME NE BI MOTILO, KER SKUPINA OSTANE ISTA IN TO OTROKU ZAGOTAVLJA VARNOST, JE PA V NAŠEM VRTECU TAKO, DA SE ZJUTRAJ IN POP ZBIRAJO V ENI SKUPINI, TAKO DA OTROCI POZNAJO VSE VZG IN ONE NJIH IN NI NOBENEGA PROBLEMA, ČE MORA POČAKATI PRI KAKŠNI DRUGI
4. Vas razlog menjave zanima ali ne ali pa se vam celo zdi, da to ni vaša stvar? ČE HOČEJO NAJ POVEJO, ČE NE PA TUDI V REDU...
5. Vas ne moti, da vam nova vzgojiteljica/pomočnica ni predstavljena osebno ampak zgolj na listu papirja z imenom in priimkom (ne veste katero izobrazbo ima, kakšne so njene izkušnje, nič)? PA NE BODO SKLICALI SESTANKA Z VSEMI STRAŠI, DA BO POVEDALA OSEBNE PODATKE S CV IN REFERENCAMI, DO JE V PRISTOJNOSTI KADROVSKE SLUŽBE, KADAR SPREJEMA NOVE ZAPOSLENE IN TEBE NIMA KAJ BRIGATI, ČE PA LAHKO VPRAŠAŠ..
6. Bi kaj rekle v vrtcu, če bi vas to motilo ali bi bile tiho (če se da, odgovorite po resnici)? KAJ BI TE MOTILO, DA SE NE PREDSTAVI?
7. Se je katera že kdaj "spotaknila" v to tematiko v svojem vrtcu? NE
8. Se vam zdi vredu, da je roditeljski sestanek staršev le 1x na leto in še to konec septembra, ko moramo starši na začetku meseca sami ugotoviti, kakšne so novosti v novem letu (sprememba igralnice, imena skupine, menjava vzgojiteljic, druga garderoba...)? MENJAVA IMENA, VZGOJITELJIC, DRUGA GARDEROBA... PA SAJ JE HUDIČA LOGIČNO DA BO ZAMENJAL AL BO VEDNO V PRVI JASLIČNI, MATER KOMPLICIRAŠ...
Ne rabim nasvetov, kaj naj naredim, ker je to že mimo. Zanima me samo vaše mnenje.