writing-img

Srbečica

clock-img

24.10.2006, 17:26

clock-img

Brbs

pencil-img

608

Pozdravljene,

mene vse obupno srbi, odkar sem začela jemati Tifol tabletke in sem jih pred 14 dnevi že nehala. Ampak srbenja ni in ni konec - po celem telesu, sem že čisto krastasta, popenla bom.
A imate kakšen nasvet, kako se tega znebit? Mažem se pa vsaki dan, z različnimi kremami, olji, itd.
Hvala in LP

clock-img

24.10.2006, 17:35

clock-img

igralka

pencil-img

51

Jaz na tvojem mestu ne bi nehala jemat Tifola, zadari otročka. Koliko si pa noseča pravzaprav?

Najbrž imaš suho kožo, to je pogost pojav. Poskusi se namazat s čim hladilnim, kar vsebuje aloe vero ali kar z losionom po sončenju.
Priporočala bi ti tudi, da pri tuširanju  uporabiš zelo nežen gel ( za suho kožo) v čimmanjši količini, pa namili se le 2-3x tedensko po celem telesu, sicer pa le z vodo, namiliš pa se le "kritične " predele - pod pazduho, podplate npr, spolovilo pa z intimnim milom.

Dragi Bog, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko,
daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti,
in daj mi razum, da ločim to dvoje.

clock-img

25.10.2006, 08:08

clock-img

MAM05

pencil-img

31

Ojla,meni je proti srbečici full pomagal Eucerin oljni gel za tuširanje in losion za po tuširanju tudi Eucerin. Probaj, dobiš v lekarni.

clock-img

25.10.2006, 10:58

clock-img

smotka lonib

pencil-img

2043

Probaj z otroškim oljem Johnson. Namaži se po tuširanju.

clock-img

25.10.2006, 12:40

clock-img

Nogavica

pencil-img

3170

Močna srbečica je lahko tudi znak za neke nosečniške težave v zvezi z jetri (mogoče bo katera bolje vedela). Jaz sem zadnjič svojemu ginekologu omenila občasno močno srbenje in mi je takoj dal napotnico za pregled krvi.
Mislim, da je dr. Pušenjak pred časom na MON odgovarjal na podobno vprašanje. Malo pobrskaj tam, če ne boš našla, pa ga kar vprašaj, ti bo hitro odgovoril. Pa, seveda, svojemu ginekologu omeni.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

clock-img

25.10.2006, 19:59

clock-img

Brbs

pencil-img

608

Baby olje sem že probala, pa nič ne pomaga. Tifol pa sem nehala jemati, ker so 3 meseci že minili. Tako mi je rekel ginekolog, pa še v navodilih tako piše.
Očitno sem alergična na nekaj v tabletah. Vem da bo minilo prej ko slej, ampak do takrat bom morda že brez kože, ko si jo  bom dol spraskala.user posted image
Probala bom še eucerin.

clock-img

26.10.2006, 22:04

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Mislim, da je za težave z jetri še prezgodaj, če si še na začetku user posted image  Je pa tudi mene občasno vse srbelo, če se nisem mazala, vlažila kožo. Najbolj mi pomaga Bepanthol krema iz lekarne za zelo suho kožo.

clock-img

29.10.2006, 19:36

clock-img

Brbs

pencil-img

608

Eucerin ne pomaga. Še vedno me nenormalno srbi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem