cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Starši za otroke do 5.leta starosti POZOR

clock-img

28.01.2009, 21:57

clock-img

24.teden

pencil-img

101

Po mailu sem dobila tole:

Pozdravljene/i.

V torek (20.1.) je bil Jaša (moj 4,5 letnik) sprejet na Pediatrični ORL oddelek Bolnice Šempeter. Ker so mi v sprejemni pisarni ponudila sestre - administratorke tudi list s cenami za sobivanje z otorkom, sem se kar začudila. Namreč že od konca julija 2008 velja Sprememba ZZZV, ki omogoča da obvezno zdr. zavarovanje v celoti krije sobivanje enega od staršev v zdr. zavodu z otrokom do 5. leta strasosti. Ko sem jim ponudila print (na srečo sem si to sprintala in vzela s seboj), so začudeno gledali, o vsem tem niso ničesar vedeli, potem si si skopirali zadeve in do zvečer je zgoraj na oddelku bila revolucija. Mamice so tudi obvestili o spremembi. Skratka - do torka so mamicam oz. staršem to mirno zaračunavali. Svojih pravic se moramo zavedati sami - zato vam sporočam tole in vam pošiljam tudi na povezavo na spremembe: GLEJ 23. člen http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&mandate=-1&showdoc=1&st=a&unid=UPB|CCDB9F342CA1DE28C125748A0029E46A&vt=1 POVEJTE NAPREJ!

24.teden
Pikica, ki se je rodila 110 dni prezgodaj

clock-img

28.01.2009, 22:31

clock-img

glen

pencil-img

1870

Hvala za info jo bom posredovala naprej,upam da  ne bomo potebovali bolnišnice ampak vseeno je dobro vedet.
Mojauser posted image je tudi stara 4,5 pa sem lani poleti lepo plačala bivanje z njouser posted image

clock-img

28.01.2009, 22:50

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

velja od 1.1.2009, vsaj na stani od DZ piše tko...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

29.01.2009, 01:14

clock-img

benika

pencil-img

7793

Res je. Včasih je fajn kakšno stvar do konca prebrat.

clock-img

29.01.2009, 07:35

clock-img

mlinar

pencil-img

236

Hvala za informacijo tudi jaz sem med tistimi ki smo bivanje z otrokom plačaleuser posted image

clock-img

29.01.2009, 16:09

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Ja, res je. Sama sem to pravic uveljavljala v tem mesecu, ko je bila hčerka v bolnici. Ampak ni vse tako preprosto - eno je zakon, drugo je pa realnost, ker če nimajo postelje, te nimajo kam dat - jaz sem namreč v KC čakala posteljo 3 dni in do takrat nisem mogla uveljavljat te pravice sobivanja - lahko sem bila tam, na stolu in brez obrokov.
Pa potem sem tudi rabila kar nekaj spretnosti, da sem dobila bolniško za tiste dni, ko sem bila tam oz. sem dobila kot spremstvo otroka za tiste dni.

Žal je res tako... eno je zakon, drugo realnost.

clock-img

01.02.2009, 11:43

clock-img

Miška2006

pencil-img

2585

IZVIRNO SPOROČILO: mlinar

Hvala za informacijo tudi jaz sem med tistimi ki smo bivanje z otrokom plačaleuser posted image

Mislim, da z vlogo in računom se da plačilo izterjat od bolnice oz. ZZZS!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem