cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Statika balkona

clock-img

09.02.2009, 14:24

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Radi bi pregradili balkon, dali nanj nova pvc okna in na tla izolacijo itn.Ampak ker živimo v bloku me skrbi statika balkona in ne vem, če bi vso to težo prenesel?Kdo nam lahko izračuna kakšno nosilnost ima balkon?In kaj rabimo za ta izračun?user posted image

Pozna kdo koga, ki bi to naredil na Obali?

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

10.02.2009, 13:35

clock-img

florecita

pencil-img

409

ne vem, če ti ni treba na občini najprej zaprosit za dovoljenje...glede na to, da je to blok. Po moje bo kr treba. Tako kot tisti, ki recimo v stanovanju razbijejo zid za novo postavitev vrat... pa če tako gledamo, ta vrata manj ''škodijo'' sosedom kot pa obremenjen balkon... PO MOJE JE TAKO

glede statike:

za izračun potrebuješ v bistvu dimenzije obstoječega balkona, plošče, vrsto materiala, in pa težo celotne obtežbe. Po domače težo vsega kar bo oteževalo  balkon. In potem primerja težo glede na nosilnost, ki jo je treba pač izračunat glede na dimenzije in materiale. Ko bi imela načrt bi bilo preprostejše, saj je tam po navadi statika že izračunana.

To ti pa izračuna vsak arhitekt

clock-img

10.02.2009, 15:14

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Glede dovoljenja je tako - blok ima 11 nadstropji, nekaj balkonov je že zagrajenih, je pa res, da z aluminijem, ki je lažji od PVC. Upravitelj mi je rekel, da je dovolj če dobim podpise solastnikov za balkon, da ni treba dovoljenja naprošat. Za načrt pa sploh ne vem, kdio bi ga imel, se moram pozanimat pri predsednici nadzornega sveta, verjetno ima ona kaj.user posted image

Arhitekti to računajo potemtakem?Bom vprašala katerega, ko dobim mere seveda.

LP in hvala za info,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem