writing-img

Streptokok

clock-img

11.09.2014, 14:21

clock-img

kar86

pencil-img

84

pozdravljene,

zanime ali ali ste se testirale, ter ali so vam dali prej antibiotoke ali potem? brala sem, da naj bi dali injekcije direkt v žilo, meni pa je G rekel da bi mi dal prej antibiotike user posted image

clock-img

06.10.2014, 17:52

clock-img

*zvezdica zaspanka*

pencil-img

262

živ,
jaz sem v zadnjem trimesečju vprašala ginekologinjo o tem, pa mi je rekla, da ona test predlaga predvsem tistim, ki že med nosečnostjo večkrat prebolevajo vnetja, ki kažejo možnost za streptokok (ni mi pa veliko razložila o tem). ker pri meni ni bilo nekih znakov, mi testa ni predlagala, zato se tudi sama nisem potem odločila za to.

clock-img

15.10.2014, 11:52

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Antibiotik v casu nosecnosti je brez pomena, saj se streptokok vraca (se ga ne pozdravi) in bos ob porodu lahko spet imela. Problem streptokoka je, da se otrok okuzi med porodom, ne v casu nosecnosti.

Preberi si npr na MON-u Pusenjaka, vtipkaj v google streptococ in pregnancy.... pa bos dobila vedno en in isti odgovor- antibiotik je pomemben med porodom. Vsak AB med nosecnostjo je brezpredmeten.

Jaz sem v drugi nosecnosti izvedela, da imam streptokok. dobila sem AB med porodom vsake 4 ure. Ce porod traja vec ko 4 ure, je treba dozo ponovit. S sabo moras imeti ivide od streptokokain takoj ko prides v porodnisnico moras povedat, da si okuzena!!!!

Sicer se zelo malo otrok okuzi med porodom (cetudi ne dobis AB), pa vseeno, ce se okuzijo, so res revcki in je lahko zelo nevarno za njih.

Streptokok nima veze z vnetji!! isto pise pusenjak.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.10.2014 11:53:10 >

clock-img

15.10.2014, 13:33

clock-img

1buba

pencil-img

35

Jaz sem se testirala in sem bila pomirjena, ko je bil test negativen.

clock-img

27.11.2014, 19:14

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

V drugi noseč.sem skozi imela vnetja in me je g proti koncu testirala še za streptokok. Test bil pozitiven in so mi pred iztisom ploda dali v žilo ab.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem