writing-img

Stres in še kaj verjetno...

clock-img

18.10.2007, 22:32

clock-img

artista7

pencil-img

816

Nisem vedela kje naj sploh začnem pisati, tale forum se mi je zdel še najbolj primeren.
Bom kar začela - hitro se opazi da nisem v Sloveniji, verjetno me zato tudi daje malo domotožje, ampak res dosedaj še nikoli nisem imela podobnega problema. Točno se zavedam, da sem pod stresom, to je seveda običajno, pri vseh obveznostih, ki so trenutno pred mano....
Ampak problem je, da se mi prvič v življenju dogaja, da ne morem spati. In to že par dni zapored. Nikakor se ne morem umiriti, po glavi mi roji 1000 in ena stvar, zeham na vse pretege, spanca pa od nikoder. potem skušam zbistriti misli, ampak ne gre... Pa večno prestavljanje po postli in v eni uri mi rata zaspat.  Recimo ob 4h zjutraj kot včeraj npr. Da ne govorim, kaka sem, ko se zjutraj zbudim - kot bi šel poljski ta star tramvaj čezme.
Moje vprašanje za vas. poznate kake naravne metode (pa ne tablete, ker jih tukaj ne mislim kupovati), kak čaj ali kaj podobnega, ki pomirja, ali pa da je za proti nespečnosti? Ker meni se bo utrgalo, ker to nikamor ne pelje...

Hvala za odgovoreuser posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

clock-img

18.10.2007, 22:39

clock-img

Anonimen

Toplo mleko z medom za popit.

Prijetna knjiga.

Mal se z nami zaklepetaj...na ne preveč težkih temah user posted image

clock-img

18.10.2007, 22:44

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Čaj poprove mete pomirja, pa melisa tudi. Drugo pa je umiriti misli, skorajda bi že lahko rekla da malo pomeditiraj - mene to zmeraj zaziblje v spanec user posted image

clock-img

18.10.2007, 22:45

clock-img

artista7

pencil-img

816

heh se strinjam... sicer pa nimam še otrok.. to še pride, pol bom šele imela neprespanih noči! no, mleko si pa grem le narest...ker to pa med pa še mam v hladilnikuuser posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

clock-img

18.10.2007, 22:48

clock-img

zajlca

pencil-img

14

Poznam nespečnost user posted image

Poskusi si zavrteti glasbo, imej prižgano majhno lučko in jo glej, to je največ kar ti lahko svetujem, sama tudi iščem stvari da bi zaspala hitreje in ne da bi se mi odvijala 1001 stvar. Seveda, najlepše je če ti uspe odpotovati v domišljijo in da domišljija obrača stvari na dobro... Da razmišljaš pozitivno, da vzpodbujaš sama sebe, domišljija... nikar pa ne razmišljaj o skrbeh. Upam, da čimprej rešiš nespečnost.

Živi in pusti živeti!!!

clock-img

18.10.2007, 23:43

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz takrat vzamem knjigo ali pa si prižgem TV - pa magai je to ob 4 zjutraj. Vedno pomaga.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

19.10.2007, 07:16

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Kak avtogeni trening, da se naučiš odklopit.

MONTIGNAC

clock-img

19.10.2007, 09:30

clock-img

Anonimen

Toplo mleko z medom, če nimaš meda pa s prežganim sladkorjem.

Melisa, meta...

Kak pir rukni pa bouser posted image

clock-img

19.10.2007, 09:34

clock-img

Anonimen

Evo ti bom povedala kaj sem jaz nardila en mesec nazaj k sm bla na istem. Predn sm šla spat sem se spravla pod zelo topel tuš, kar za dolg, segrela sem si mleko z medom, se spravla v pojstlo in dala not cd z zvoki morja. In zaspala k angelček. Resno. Pred tem sem se pa dva tedna cele noči sprehajala po stanovanju čez dan pa renčala na vse kar mi je prišlo mimo. Je blo pač tako obdobje. Mine.

clock-img

19.10.2007, 12:46

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Meni se to dogaja ze skoraj eno leto. Ne morem in ne morem zaspati, pa naj bom tako utrujena in zaspana da je groza. Po postelji se lahko vrtim tudi 1 - 2 uri preden zaspim. Meni ne pomaga nic, ne mleko, ne knjiga, ne kakrsenkoli drugi relax...

Odkar sem se s porodniske vrnila nazaj v sluzbo (od aprila), je pa se huje, ker zjutraj vstajamo ze zelo zgodaj. To pa pomeni, da cez teden spim samo 4 - 5 ur user posted image .

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

19.10.2007, 12:48

clock-img

Anonimen

Kaj pa kkšna kopel pred spanjem? Meni tud to pomaga. Najbolj me pa uspavajo zvoki morja res, me prav umirijo.

clock-img

19.10.2007, 12:52

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Jaz sicer trenutno nimam težav s tem, ker spim kot angelček že čez 10 sekund, ko se vležem. user posted image

Mi pa je pomagalo, če sem prej šla ven na mraz na sprehod ali pa magari na čik ven. user posted image  Tak da me je orenk ratalo mrzlo in ko sem se vlegla v toplo posteljo sem spala kot polh. user posted image

Ena kolegica ma tudi občasno težave s tem. Ona pa gre potem fajn pod tuš, potem pa si natoči 1 dcl rdečega vina, vzame knjigo in počasi srka tisto vino. Baje da potem lahko v 10 minutah zaspi. Ampak prosim lepo. Ostani pri 1 dcl vina. Ker drugače boš na koncu še kalila nočni mir. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

19.10.2007, 13:15

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Toplo mleko mi je ponavadi pomagalo. Ali pa tv, kakšen film, ki ga itak preveč pozno nisem mogla pogledat do konca.

clock-img

19.10.2007, 14:52

clock-img

mami_miki

pencil-img

1723

zvečer se vlezi na posteljo, zapri oči in počasi-zavestno sproščaj vsak delček telesa,,,in misli kako ti je lepo in kako te boža sonce, ti je prijetno toplo...in si dovoli zaspati...

clock-img

19.10.2007, 19:24

clock-img

srki

pencil-img

9222

Pred spanjem ven, na zrak. Potem pa pod vroč tuš.

Tanikaa, ti si faca, kalila nočni miruser posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem