writing-img

Stročji fižol

clock-img

01.10.2006, 23:39

clock-img

DeVilla

pencil-img

752

user posted image  ALi katera pozna recept za omako s stročjim fižolom? Menda se tej jedi reče buraja ali nekaj tekega.. Hvala!!

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

clock-img

01.10.2006, 23:46

clock-img

Twetty

pencil-img

118

Buranja.Nikol jedla,ampak verjetn se naredi obično kot vse omake,tak da dušiš,mal zaliješ,začiniš,poješ.

clock-img

02.10.2006, 05:52

clock-img

dskubin

pencil-img

2326

Ja boranija. mMi damo še malo čebule in korenčka ter paradižnik, da pride jed gostejša. Zraven pa pire ter kakšno meso. Približno takole (ampak preberi si še komentarje, boš dobila kakšno boljšo idejo. Dober tek!

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3877

ali pa

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6753

clock-img

02.10.2006, 08:46

clock-img

jazz

pencil-img

1014

Ja, reče se boranja. Dela se kot golaž,z govejim ali svinskim mesom,le da je notri še stročji fižol!

_____________________________

Lep pozdrav! K

clock-img

02.10.2006, 13:57

clock-img

g

pencil-img

57

Boranjo pa jaz pripravim tako - prepražim čebulo in česen, dodam na kocke narezano meso (ponavadi svinjsko), stročji fižol -malo prepražim + začimbe in dodam narezano korenje in krompir, malo prepražim ter zalijem z vodo v katero sem zmešala mezgo. (toliko da je vse pokrito) in kuham! Na koncu dam podmet da zgostim, pri nas se to je kot samostojna jed - s kruhom.
LP

clock-img

02.10.2006, 14:37

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Jaz imam dve varianti:
Prepražim čebulo, dam gor na kocke razrezano svinjsko meso, prepražim, dodam stročji fižol, prepražim, potem dodam česen in ga prepražim samo da zadiši, potem pa to zalijem z vodo in dušim.Od začimb dam peteršilj, baziliko, začinko in poper.Ko voda povečini povre in je fižol mehek dodam dva paradižnika razrezana na kockice in še malo dušim in to je to.Če je preredko dodam podmet, da se zgosti.

Druga varianta:
Prepražim čebulo, dam gor kose piščanca, prepražim, dodam stročji fižol, prepražim, dodam česen da zadiši, zalijem, začinim (enako kot prvo), ko je fižol kuhan pa dodam pol paketa paradižnikove šalše (v pollitrskih tetrapakih se kupi-NI paradižnikov koncentrat!), dodam še malo sladkorja in pustim da prevre do željene gostote.

Prvo varianto jemo s kruhom, drugo s pirejem.

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

02.10.2006, 14:55

clock-img

jana26

pencil-img

288

Pri nas pa naredimo v omaki samo stočji fižol in korenje, kot prilogo pa pirye krompir.

clock-img

02.10.2006, 15:21

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Ojla, imam en recept od mame... meni najboljši.
Jaz prepražim čebulo na olju, dodam ali sv. meso, ali prekajeno vratovino, ali kose hamburške slanine, ali kračo... vse je dobro in korenček, malo paradižnika ali mezge, česen...malo posolim in popopram. Počakam, da voda usahne, dam malo moke in zalijem z vodo ali juho, da se zgosti (ali pa kasneje narediš prežganje). Ko zavreje dam noter stročji fižol (pozimi, dam zmrznjenega) in kose krompirja, zalijem z vodo, da se sestavine pokrijejo in kuham. Probam najdebelejši stročji fižol user posted image , če je kuhan in na koncu po želji dodam še vegeto in kislo smetano. Obožujem to jed... Jem pa jo s svežim kruhom, ponavadi dva krožnika naenkrat user posted image  Pa najboljše mi je z zelenim, širokim stročjim fižolom.
Pa dober tek!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem