cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Stročji fižol v omaki

clock-img

10.07.2007, 07:43

clock-img

Luns

pencil-img

226

Ali ima katera kakšen fajn recept za stročji fižol v omaki?

clock-img

10.07.2007, 07:45

clock-img

srki

pencil-img

9222

U, to mora biti dobro, no, strokovnjakinje, recepte na planuser posted image .

clock-img

10.07.2007, 07:47

clock-img

orhideja75

pencil-img

1394

jaz nič ne kompliciram.
najprej prepražim čebulo in koščke mesa pražim še približno 30 minut. dodam vse začimbe, ki jih uporabljam tudi za golaže, stresem v posodo še stročji fižol in nekaj časa vse skupaj dušim. na koncu dodam še mezgo, moko in vodo.
pa zraven obvezno pire + velika skleda solate.
pa dober tek.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

clock-img

10.07.2007, 07:50

clock-img

srki

pencil-img

9222

clock-img

10.07.2007, 08:24

clock-img

max81

pencil-img

3273

jaz delam podobno kot je na kulinariki, samo da ne dam nobene kocke, vegete in kisa
dodam pa še nekaj strokov česna
ful dobro smo imeli 2 dni nazaj, še user posted image  je bilo fullll  všeč

pa lp

clock-img

10.07.2007, 09:10

clock-img

af8

pencil-img

20

Jaz tud delam podobno kot na kulinariki, le da ne dam vegete oz. nobenih dodatkov, ker jih nikoli ne uporabljam, niti paradižnikove mezge (to zato ker je mali alergik).tudi zgoščujem nikoli z moko, pač prej pazim da ne zalijem preveč. lahko pa zgostiš tudi z malo smetane, ampak jaz jo dam v pire krompir in je v omako ne dajem.je pa vseeno njami in naš mali to obožuje.seveda s pire krompirjem.

clock-img

10.07.2007, 09:16

clock-img

srki

pencil-img

9222

Lačna,....user posted image

clock-img

10.07.2007, 10:00

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Pri nas rečemo tem boranja, in je sedaj v sezoni stročjega fižola vsaj dvakrat na teden na mizi.

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

10.07.2007, 10:35

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Jest pa nardim špagete z Bolonjsko omako, kar ostane omake rata naslednji dan boranja. Sam v soljeni vodi kuhan stročji fižol not vržeš, pire krompirček in gassa.

clock-img

10.07.2007, 19:23

clock-img

kaycha

pencil-img

402

men so pa za strocji fizol dobri taki simpl "recepti", pa tamal ma full rad.
ena varianta je s smetano pa mal cesncka, popra, vegete. zraven pire obvezno
druga je pa z makaroni, pa je cist nor nanjo. popeces malo cebule, pa das fizol pa sunko oz. kuhan prsut na koscke narezan, lahko se grah, zdusis, popeces pa dodas paradizniko mezgo, mal vode, mal vina, zacimb, soli, mletega cesna... pac po okusu! full nasitno pa full okusno

clock-img

10.07.2007, 19:32

clock-img

Anonimen

to je tok dobruser posted image sam mi ga jemo brez mesa.

clock-img

10.07.2007, 19:43

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest pa nardim špagete z Bolonjsko omako, kar ostane omake rata naslednji dan boranja. Sam v soljeni vodi kuhan stročji fižol not vržeš, pire krompirček in gassa.

Dobra ideja! Hvala Kalbo user posted image

clock-img

12.07.2007, 08:59

clock-img

blazka

pencil-img

554

Kalbo, to te je pa ziher tvoja ženka naučilauser posted image user posted image !

clock-img

15.07.2007, 13:47

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Kalbo, to te je pa ziher tvoja ženka naučila

Da draga, jest sm pa tebe bolonjsko omako nauču delatuser posted image

clock-img

15.07.2007, 14:07

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz pa ravno kuham to. Sam se dodala še čili user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.07.2007, 00:19

clock-img

sonce in smeh

pencil-img

76

Evo moj recept. Skuhaš fižol tolk da je mehek, soliš, in narediš omako kot za polnjeno papriko. Ejnfag ko pasulj. Začiniš po okusu... pa je ful dobr. Lahko pol nardiš še kak pire krompir zraven pa hrenavka, ali pa uni faširani zrezki pašejo zraven...

clock-img

18.07.2007, 09:36

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Jaz sem tudi naredila nekaj podobnega kot je boranja.

Na dveh večjih čebulah sem tenstala goveje meso narezano na kocke cca. 2 uri (kot za golaž) in malo posolila. Medtem sem pripravila stročji fižol (2 cm), 2 mala krompirja (na male kocke narezanega), pa nekaj paprike (ker sem imela več vrst, sem vsake nekqj).
V tenstano meso sem najprej dala žličko mezge in nekaj mlete sladke paprike, vse skupaj premešala in v vse to vrgla pripravljeno zelenjavo. Malo premešala in zalila z vodo. Dodala pol goveje kocke, baziliko in majaron in kuhala vsaj pol ure. Malenkost sem še zgostila z moko, pa ne preveč, ker je bilo kar dosti čebule. Po potrebi se samo še dosoli in popopra in je krasna enolončnica.
Mi smo jedli kar s kruhom in seveda zraven paše tudi solata. 

clock-img

18.07.2007, 09:56

clock-img

Anonimen

NO PA ŠE MOJ...js drgač stročjiha al kakršnga kol fižola e maram tole mi je blo pa njami.

skuhaš fižol do mehkega v vodi soljeni pol pa odliješ. v drugi posodi na mal olja (putr, kar kol) popražiš eno čebulo, flikneš not še fižol pa mal potenstaš začiniš po okusu, js sem s petršiljem, česnom v prahu, poper, pa ja mal vegete, pol pa mal podušiš, pol pa zamešaš not še eno krepko porcijo kisle smetane!

njami slastno :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem