writing-img

TEMENCA

clock-img

26.12.2004, 13:08

clock-img

p&b

pencil-img

747

Moj mali je dobil temenca ali mi ve katera,ki je to ze dala skozi svetovati,kako jih odpraviti.Pojavila so se mu tudi na obrveh.Pa se eno vprasanje,ce mi ve katera pomagati-pri:duda:sem opazila v ocesu nekaksno
prozorno prevlekico,ki se mu premika po ocesu,oci mu vsak dan umivam,vendar mu to ostane,se mu morda oci le cistijo,danes je star tocno 1 mesec,ali bi bilo bolje,da grem k zdravniku.Sicer sva bila z malim ze v posvetovalnici pa sem hotela,da zdravnica to vidi,pa se ravno takrat ni videlo,sicer sem upala da je izginilo,pa se mu je to pojavilo na drugem ocesu.
Hvala lepa za nasvete in pomoc.
LP
P.

clock-img

26.12.2004, 13:18

clock-img

malika

pencil-img

3199

Glede temenc;namaži mu glavico in obrvi s oljem(mandljevo, olivno), pusti eno uro, nato pa ga počeši s gostim glavnikom, nato mu glavico operi. Če jih je zelo veliko in to ne bo pomagalo, potem mu ponovno namaži glavico in s oljem prepoji tudi gazo, mu daj na glavico, čez še kapico in to naj ima celo noč. Zjutraj pa ponovno razčeši in operi. To lahko ponoviš večkrat, doker ne izginejo.

Kaj ima v očki pa ne bi vedela. Morda je zaspanček, to sem večkrat videla pri mojem in je samo šlo ven. Kaj več pa žal ne vem.

LP

clock-img

26.12.2004, 14:17

clock-img

Anonimen

Ja, s temenci kot je napisala Malika, tisto v učku je pa verjetno samo kakšna sluz, kot kakšen zaspanček v drugi obliki, ki pa ni nič hudega.

clock-img

26.12.2004, 14:47

clock-img

idika

pencil-img

45

Naj te potolažim. Tudi moja punčka je imela temenca in to zelo veliko. Mi je pa potem pediatrinja napisala recept za raztopino za lasišče in ti povem, da zelo pomaga. Sestavljena je iz Ac.salicilicum 0,5, aleum ricini in olivae oleum aa od 100,0. Povej mi če bo tudi tebi pomagalo.

clock-img

26.12.2004, 15:05

clock-img

LIALIA

pencil-img

267

Linola fett krema dela čudeže. :) Najprej sem mazala z oljem ene tri dni in bilo sprememb, potem pa sem le enkrat fino debelo namazala s to kremo, dala gor kapico, pustilo pribl. eno uro in z glavničkom za temenca (Chicco) spravila dol. Od takrat nima več temenc. Ta glavniček je pa tudi zelo fajn, ker je zelo zelo gost, pa vseeno mehek - ni iz trde plastike.
:sloncek:

clock-img

26.12.2004, 16:27

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

Pozdravljena! Glede temenc so ti že tak druge vse povedale, očke pa se mu po mojem čistijo, ker ima tudi Samo nekaj podobnega občasno. Upam, da ste dobili sporočilo s slikicami. Jaz že nestrpno čakam na vaše!

LP

Pi-kica

clock-img

26.12.2004, 17:04

clock-img

Anja167

pencil-img

1017

Glede temenc mogoče še, da so nam izginile, ko smo nehali glavo prati z vodo vsak dan. Prej so se pa kar naprej delale.

clock-img

27.12.2004, 10:00

clock-img

asso

pencil-img

3700

Jaz bi dodala samo še glede temenc na obrvih, ker tam ne moreš glih dati kape in nato skrtačiti. Pri naši :duda: smo imeli tako kar nekaj časa temence na obrvih, nakar sem ji začela mazati s kremo od Bübchen za obraz z ognjičem in temenc nima več :bravo::bravo::bravo::bravo:, pa še lepo gladko kožo po celem obrazku ima.

Lp asso

clock-img

27.12.2004, 14:15

clock-img

Anja167

pencil-img

1017

Ko smo mi mazali s to isto kremico, so začele hudo smrdeti. :zmeden: Potem sem namazala z oljem in s prsti posvaljkala dol, pa je bilo bolje. No ja, vsak po svoje, najdite svojo, najboljšo pot. LP.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem