writing-img

Tlačenje rokic v usta

clock-img

10.03.2008, 19:10

clock-img

Srečic@

pencil-img

99

sinko, star 4,5 meseca si nenehno tišči rokice v usta in se slini.
Ali vaši malčki tudi to počnejo?

Ne vem ali je lačen ali kaj???? Je pa polno dojen.

S.

clock-img

10.03.2008, 19:12

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

To je del razvoja in ne pomeni da je lačen,niti da mu zobki gredo itd

clock-img

10.03.2008, 19:18

clock-img

Anonimen

Čez kak mesec bo začel še nogice dajat v usta.......pa si bo poslinil žabe......user posted image

dojenčki precej....če ne kar vse..... stvari raziskujejo z usti. rokice so zaenkrat najbližje user posted image

clock-img

10.03.2008, 20:03

clock-img

nian

pencil-img

200

moja je včasih prav razdražena, ker jih ne more do komolcev notri porinit, ali pa obeh hkrati. res smešna user posted image

clock-img

10.03.2008, 20:31

clock-img

pajac

pencil-img

6695

IZVIRNO SPOROČILO: Srečic@

sinko, star 4,5 meseca si nenehno tišči rokice v usta in se slini.
Ali vaši malčki tudi to počnejo?

Ne vem ali je lačen ali kaj???? Je pa polno dojen.

S.

enako sem se jaz spraševala pred parimi meseci, pa ves čas skrbela, če ima zadosti mleka.. Brez skrbi, boš tudi ti čez kak mesec, kaki novi mamici enako napisala.. To je samo faza v razvoju....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

clock-img

10.03.2008, 20:39

clock-img

jaša2

pencil-img

658

čist normalno. dojenčki na tak način raziskujejo in spoznavajo svojetelo. rokice so pač prve, ki so jim na dosegu. ja, čez čas bodo pa že nogice...

nič se ne sekiraj, nič ni lačen.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

clock-img

10.03.2008, 20:47

clock-img

Nacka

pencil-img

151

Kako to mislite, da si daje nogice v usta. Moj je namreč star 6.m. in tega sploh ne počne. Sva se igrala in sem mu malo pokrčila nogice proti ustom, pa jih ne doseže in noge takoj iztegne. A je z njim kaj narobe?

clock-img

10.03.2008, 20:49

clock-img

annie

pencil-img

1049

Tako kot so ostale povedale, je del razvoja. Sedaj takole spoznava svoje telo in rokice so mu najbližje user posted image

clock-img

10.03.2008, 20:50

clock-img

Nacka

pencil-img

151

A tvoj pri 5.m. že tlači nogice v usta?

clock-img

10.03.2008, 21:55

clock-img

stellam

pencil-img

114

Moja je to tudi delala in je čez kak mesec prišel prvi zobek ven.

clock-img

10.03.2008, 23:23

clock-img

lilija*

pencil-img

145

Ob prebiranju te teme sem se spomnila na psihosocialni razvoj po Freudu (1.faza - oralna: Otrok spoznava svet preko ust, glavni vir otrokovega ugodja so tedaj njegova usta. Sesanje, grizenje nudita otroku precej užitka in Freud je menil, da to pomembno vpliva na to, v kakšno vrsto osebnosti se otrok razvije. Kot so že rekle, to je del razvoja!

clock-img

11.03.2008, 07:35

clock-img

pajac

pencil-img

6695

IZVIRNO SPOROČILO: Nacka

Kako to mislite, da si daje nogice v usta. Moj je namreč star 6.m. in tega sploh ne počne. Sva se igrala in sem mu malo pokrčila nogice proti ustom, pa jih ne doseže in noge takoj iztegne. A je z njim kaj narobe?

to počne večina dojenčkov, vendar ne vsi (tako kot vsi ne kobacajo...). Moj sin je to začel delat pri dobrih petih mesecih in takrat tudi ni bil ravno Pegan, samo se je v tem mesecu dobro natreniral (zatlači obe hkrati) user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

clock-img

11.03.2008, 10:31

clock-img

ursikazala

pencil-img

223

Naša je na momente ko mali tigrček... v ustih ima dudo, zraven bi si stlačila pa še svojo pest in igračko po možnostiuser posted image user posted image  zraven pa grrrr... hehe
Slini se pa ful, če ima dudo, je ok. Ampak prav rada jo pljune ven in pest noter. Takrat pa sline za izvoz.

NIKA 21.9.2007
http://www.moj-album.com/uredi/ayatutaya/9506966/

clock-img

11.03.2008, 10:32

clock-img

ursikazala

pencil-img

223

aja... potem pa še mehurčke dela z usti, je ful smešna. Se napihuje ko ena žabauser posted image user posted image

NIKA 21.9.2007
http://www.moj-album.com/uredi/ayatutaya/9506966/

clock-img

11.03.2008, 10:37

clock-img

bsasab

pencil-img

321

IZVIRNO SPOROČILO: ursikazala

Naša je na momente ko mali tigrček... v ustih ima dudo, zraven bi si stlačila pa še svojo pest in igračko po možnostiuser posted image user posted image  zraven pa grrrr... hehe
Slini se pa ful, če ima dudo, je ok. Ampak prav rada jo pljune ven in pest noter. Takrat pa sline za izvoz.

Ja nasa isto pocne, je res smesna..., pa kak se razjezi zraven ko pac ne gre vse v usta..user posted image user posted image

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

clock-img

11.03.2008, 11:11

clock-img

tanci29

pencil-img

4970

enako dela tudi našuser posted image . non stop jih ima v ustih, zraven pa tečejo ven potoki sline...
če slučajno takoj ko se zbudi ne dam gor slinčka je v sekundi 20 totalno premočenuser posted image user posted image .
vedno sem si govorila da se mi slinčki ne dopadejo, ampak zdaj brez njih ne bi šlouser posted image user posted image  žal.

clock-img

11.03.2008, 11:20

clock-img

nian

pencil-img

200

se jim z razlogom reče SLINčki user posted image mi jih moramo tudi gor dajati

< Sporočilo je popravil nian -- 11.3.2008 11:21:33 >

clock-img

11.03.2008, 13:20

clock-img

wing

pencil-img

198

Moja miška si tlači pesti v usteca že od ca.2.meseca, zdaj je 3,5m stara.Včasih si potisne tako globoko, da kar bruhauser posted image ,hmmmmm...Odkrivanje pač.

ursikazala,krasne slikice!user posted image user posted image

clock-img

11.03.2008, 21:53

clock-img

byby

pencil-img

20

Naš malček tišči rokice v usta že od 2,5mesecevuser posted image slini se tako da mora imeti skos slinčekuser posted image nogice pa daje v usta ko se previjavauser posted image .Danes je star 6 mesecev pa še nima nobenega zobekauser posted image na začetku sem mislilauser posted image da ga matrajo zobje .Ampak to ni to!LP

clock-img

12.03.2008, 09:33

clock-img

soni

pencil-img

403

Naša dva malčka si tudi kar naprej tlačita prstke v usta. Celo na telovadbi in tudi tam nam fizioterapevtka potrdi, da je to le razvojna faza- Prstki so vedno pri roki in dvakrat jih občutijo, ko jih nosijo v usta, ko jih imajo kot del telesa.

http://shrani.si/f/2j/ip/3DGEkCof/slike4mesece-velika-noc-.jpg

clock-img

12.03.2008, 19:59

clock-img

klarisima

pencil-img

374

Podpišem se pod navedene simptome user posted image
Jo pa je prav zanimivo gledati, ko si celo pest potisne v usta in ko jo zmotim se mi samo nasmeji in dalje. Kaj češ, razvojna faza pač user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

clock-img

13.03.2008, 20:55

clock-img

ninčula

pencil-img

3

ja prav hecni so....našemu so tud postale rokce všeč zdej pri 3 mesecih...jih hoče na vsak način met v ustih...včasih bi jih najraje še pri dojenju not stlačiluser posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem