writing-img

Toksoplazmoza

clock-img

30.04.2007, 13:44

clock-img

mala pikica

pencil-img

3363

Pozdravček vsem!

Rada bi malo več izvedela o toksoplazmosi. S katero hrano se lahko okužimo, kako je s tem, če si pozitiven ali negativen v zvezi s toksoplazmozo, kako to škodi plodu....
V glavnem čim več o tem. Sem še čisto svežauser posted image  pa o teh stvareh res ne vem skoraj nič.

Hvala!!!

clock-img

09.05.2007, 16:46

clock-img

kuan

pencil-img

4

Tukaj je še malo bolj strokovno opisano: http://www.zzv-go.si/index.php?id=72

Rada bi poudarila tretji odstavek (Kako se toksoplazmoza širi) pri tem linku, in sicer predvsem tale del: "Pri razširjanju toksoplazmoze igrajo pomembno vlogo mačke. Okužijo se, ko se hranijo z okuženimi glodalci, pticami ali drugimi malimi živalmi. Mačke izločajo parazite v svojih iztrebkih do 3 tedne po okužbi."

Ta odstavek sem pa poudarila zato, ker glede na to, da sem prebrala veliko komentarjev na to temo (ne ravno na tem forumu), sklepam, da se precej ljudi ustraši zaradi svojih domačih mačk. Tisti, ki imate mačke izključno samo doma, se torej nimate česa za bat.

clock-img

19.05.2007, 01:08

clock-img

Anonimen

Če si že pred nosečnostjo imela mačke, je večja verjetnost, da si se že takrat okužila s tem in user posted image  ne bo nič škodovalo.. Drugače pa raje preberi linke, so bolj dokazani in tako..

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem