writing-img

Toksoplazmoza

clock-img

02.05.2006, 19:25

clock-img

nelly

pencil-img

172

Punce prosim, če mi malo pomagate. Zanima me namreč, kakšna je možnost, da se okužiš s toksopl. če ješ kupljene zelenjavne salame ali pa piščančje salame. Jaz sem namreč negativna in še nisem prebolela toksoplaz.pa se mi včasih zalušta salam in se jih ne upam jest. Jem jih tako na pici ali pa v toplih sendvičih drugače pa ne. Tudi paštet se mi občasno lušta pa se jih ne upam jest. Noseča pa sem 4 mesece.

clock-img

02.05.2006, 19:44

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Se ne moreš okužiti, saj se dobi toksoplazmoza le, če si v stiku z mačjimi iztrebki ali slabo oprano zelenjavo. Mislim, da so vse naštete salame toliko termično obdelane, preden pridejo v prodajo, da to ni možno. Še nisem slišala.
Jaz sem jedla v nosečnosti vse, še tatarski bitfek. In to v obeh nosečnostih.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

02.05.2006, 20:29

clock-img

Anonimen

tudi jaz sem negativna in v nosečnosti sem se izogibala domačih salam, pršuta in tatarskega biftka. Kupljene salame pa sem jedla.

clock-img

02.05.2006, 22:02

clock-img

sašaš

pencil-img

1113

Ne komplicirat, pa bo! Jej, kar ti paše - vsaj jaz se tega držim, pa tudi še nisem skozi dala tokse.

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

clock-img

02.05.2006, 23:44

clock-img

poliloni

pencil-img

623

Mislim, da v tem primeru ni panike za zaganjat, saj so te slame kot je že ena napisala ponavadi obdelane! Glej le, da svežo zelenjavo in sadje opereš, redno umivaš roke(sploh če imate kakšnega hišnega ljubljenčka) in da ne ješ surovega mesa (biftek,...).
Jaz sem bila tudi negativna in sem že kar panično skrbela za vse to - priznam PRETIRANO! Sem imela pa prijateljico, ki je bila že v tretje noseča in ko sem ji omenila tokso. sploh ni vedela o čem govorim.... Tako, da je včasih res bolje, če manj veš, saj te potem tudi manj panika grabi!

Pa veselo pričakovanje!!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem