writing-img

Torta in čokoladna glazura

clock-img

21.09.2012, 11:05

clock-img

Tangerina

pencil-img

259

Zanima me, kako si pomagate s čokoladno glazuro tiste, ki nimate slaščičarskega termometra? Zasledila sem, da je čokolado za glazuro potrebno segrevati do 45°, kako vem kdaj je dovolj segreta, ter kaj dodate čokoladi, da glazura v hladilniku ne postane trda kot kamen, ampak da se kljub temu lepo strdi in da lepo rezati?
Jaz sem vedno uporabljala na 100g čokolade 2 jedilni žlici olja. Na pecivu se mi je ta glazura lepo obnesla, na torti se mi je pa popolnoma strdila in imela bele lise...

Hvala za kakršnokoli informacijo!

clock-img

21.09.2012, 12:21

clock-img

brina_3

pencil-img

743

Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna user posted image

clock-img

21.09.2012, 12:24

clock-img

Tangerina

pencil-img

259


IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna user posted image


Brina_3, hvala lepa za idejo! nikoli še nisem delala glazure s čokolado v prahu, mi lahko poveš koliko čokolade bi rabila za glzuro za celotno torto?

clock-img

21.09.2012, 13:34

clock-img

lenčy

pencil-img

1255

js vedno delam po občutku-dam recimo polovico jedilne čokolade stopit nad paro pa mogoče malenkost masla zraven, včasih tudi nič. se mi sicer čokolada strdi ampak z leti izkušenj sem se naučila, da pecivo, torto vedno režem z vročim nožem, da se čokolada topi. lahko probaš pa mlečno jedilno čokolado, mogoče se ta ne strdi tako, ne vem kdo mi je že to rekel, da se lepo reže. pa veliko packanja ti želimuser posted image

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

clock-img

21.09.2012, 13:51

clock-img

cebela2

pencil-img

241

jaz vedno delam glazuro tako da 20dag čokolade za kuhanje razstopim v 05l sladke smetane. . .more se res zastopit brez grudic. . .zmes rata kot nekakšen puding. . mal pustiš da se ohladi in nato preliješ. . v hladilniku se strdi ampak nikoli toliko da bi se lomila. .

clock-img

24.09.2012, 19:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

25.09.2012, 09:03

clock-img

pomlad08

pencil-img

1040

Jaz sem imela včasih tudi težava s trdoto glazure in sčasoma ugotovila, da je skrivnost v zadostni količini maščobe - olja/putra/margarine/smetane.

Na 100g čokolade bi dala recimo (ne vem, ker delam po občutku) 50g putra. Vse skupaj stopim nad paro, včasih dodam tudi kakšno žlico mleka ali ruma. Takoj polijem in glazura ostane tudi v hladilniku ravno prava - gladka, sijoča, pa čisto nič trda za rezat.

clock-img

25.09.2012, 09:06

clock-img

Tangerina

pencil-img

259

Ja, tudi jaz sem s epotem le odločila,za čokoladno glazuro iz čokolade v prahu ter margarine, in moram res reči da je uspela fenomenlano! lepo se je po torti dalo preliti, hitro se je strdila in še vedno je bila nežno mehka za rezanje. Priporočam!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem