writing-img

Torta za dojenčka?

clock-img

07.02.2012, 11:25

clock-img

naja17

pencil-img

2696

user posted image Sej vem, mal se hecno sliši... V bistvu bo sin star eno leto in bi mu rada v modelček za soufle naredila eno mini tortico, ki jo bo lahko razmesaril, pa tud prstke polizal. Ker pa zaenkrat še merkam pri prehrani (beljak, čkolada, itd.) + nisem lih neki stručko za peko, me zanima, če ima katera kak recept, predlog, postopek kaj bi mu naredila?

Ta prave, ta velke, ta dobre torte bo pa tašča delala user posted image .

Hvala!

clock-img

07.02.2012, 12:21

clock-img

MioBambino

pencil-img

410

Ideja- skuhaj puding in ga daj v "to posodico", da se ohladi. Potem ga "obrni" na krožnik in prelij z čokolado/sadjem,...(odvisno, kaj že je). Bo vredu?

clock-img

08.02.2012, 00:36

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

08.02.2012, 09:40

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

jaz sem naredila domači vanilijev (lahko sadni, če hočeš) puding in savoiardi kekse v plasteh. zgleda kot tiramisu user posted image

Vanilijev puding (domač)

1/2 l mleka
2 jajci
4 jedilne žlice rjavega sladkorja
1 dl škroba (gustin) ali bele pšenične moke
1 vaniljev sladkor ali 1/4 izpraskanega stržena vaniljevega stroka

Malo mleka odvzamemo, zmešamo z jajci, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in škrobom. Preostalo mleko segrejemo. Tik preden zavre, med mešanjem dodajamo jajčno mešanico. Na šibkem ognju kuhamo 10 minut oziroma tako dolgo, da se puding zgosti.
Po želji lahko dodamo med kuhanjem sadje ali čokolado.

lahko skuhaš dvojno količino in narediš torto po tem receptu (s tem da zamenjaš jaffa kekse z marmelado ali sadjem, mrvice pa s kakimmi zdrobljenimi keksi pomešanimi s smetano):
http://www.kulinarika.net/recepti/11126/sladice/enostavna-puding-torta/
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.2.2012 9:45:45 >

clock-img

08.02.2012, 10:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

ena varianta so tudi palacinke, ki jih naredis z ali brez rumenjaka in z radensko. ko jih speces pa vzames model za piskote, npr zvezdo in izrezes vec zvezd, ter zlozis v tortico. vmes namazes z zmiksanim sadjem ali pretlaceno banano, polijes s sadjem

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem