writing-img

Tortilije

clock-img

13.06.2006, 09:55

clock-img

StBarbara

pencil-img

1500

Ker se prvič lotevam tega "projekta" me zanima, ali ima katera recept?

Če ni prezahtevno seveda...si predstavljam, da gre postopek nekako tako, kot bi delal palačinke user posted image

Hvala in Lp

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

clock-img

13.06.2006, 10:17

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Če misliš pšenične, jih jaz ponavadi delam sama.

Recept:
225 g moke
ščep soli
3 žlice olivnega olja
150 ml (oz. po občutku) vode.

Zgnetemo testo, razdelimo na 8 delov in vsak del še malo zgnetemo. Razvaljamo in pečemo v ponvi brez maščobe na vsaki strani pol minute.

lp

clock-img

13.06.2006, 10:39

clock-img

klavdijas

pencil-img

406

Jaz sem delala koruzne. Je boljše, če jih kupiš. Pa nisem glih zanič kuharca, pa mi ni šlo. Hotela sem naredit velike kot palačinke, pa so bile čisto premajhne, mal zažgane, pa še eno ponev sem čisto uničla.
Recept je pa tale:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=692

Lp,

Klavdija

clock-img

13.06.2006, 11:02

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Mmmmm..jaz jh obožujem...kakšno pa naredite filo...še kakšen recept za to, plis!

clock-img

13.06.2006, 13:29

clock-img

StBarbara

pencil-img

1500

Ja saj jaz jih tudi kupujem. Ampak zadnič sem pa deklaracijo malo prebrala, pa te mine user posted image  (stabilizatorji, pa razna sredstva za nakisanje,pa polno konzervansov) mali pa to obožuje_pa mi res ni problema probat naredit, ampak če bo ratalouser posted image

Futka, a ti jih sama delaš al tudi kupuješ? Od katire firme pa? jaz Poco Loco.

Filo pa naredim iz pečenega piščančjega mesa, sira, pražene zelenjave, rdečega fižola, pa če je še kaj takega v hladilniku.

Kaj pa ve date notri?

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

clock-img

16.06.2006, 20:39

clock-img

eya

pencil-img

4615

Jaz naredim podobo-s piščancem. Čebulo fajn prepražim, da je malo rjava, potem piščanca. V tortiljo dam piščanca, koruzo, rdeč fižol, malo paradižnika in načo sir (kar tistega, ki se kupi v steklenih ločkih, mislim, da je mešanica). Za user posted image  jih še malo posipam s kajenskim poprom. Vse skupaj zavijem, potresem z naribanim sirom in na hitro zapečem v pečici.

Še en trik, če ga mogoče ne poznate: kupljene tortilje se lažje zvijejo, če jih za minutko pogrejete v mikrovalovni.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem