writing-img

UZ - vaginalni pregled

clock-img

17.11.2008, 09:57

clock-img

Anonimen

Mene pa zanima ali se preko UZ vidi velikost materničnega vratu. G mi razen uz na vsakem pregledu ne opravi nič drugega. sploh me še ni spodaj pogledaluser posted image , pa sem že čez polovico nosečnposti, meni pa se zdi, da imam spodaj vse razmaknjeno, pa otečeno, pa če si z ogledalom pogledam sploh ne zgleda normalno...

clock-img

17.11.2008, 10:05

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Mene je samo na prvem pregledu pregledala vaginalno, potem pa sem imela samo UZ, šele na rok sem imela spet vaginalni pregled.

clock-img

17.11.2008, 10:13

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Vidi se, ampak ponavadi G ne delajo UZ zarad tega. Razen, če imaš res take težave, da je treba spremljat maternični vrat. Se pa vidi tudi z UZ preko trebuha.
Jaz sem noseča tretjič, pa mi do zdaj še nikoli niso gledali maternični vrat.

clock-img

17.11.2008, 10:20

clock-img

akin

pencil-img

158

Mene je tudi vaginalno pregledala na začetku, pa še potem nekje na sredini, ker sem povedala, da imam najbrž vnetje... Pa pred kratkim pa še enkrat, ker sem imela krvav izcedek. Sicer me pa verjetno ne bi več, predvidevam.
Če te skrbi, da ni vse ok, ne šparat jezika! Na naslednjem pregledu ji omeni, da se ti zdi da si vsa zatečena spodaj, pa če je to normalno oz. če lahko pogleda... Kako naj sicer on ve, da je nekje potencialni problem, če ga ne omeniš? Pa tudi za maternični vrat jo lahko vprašaš. Upam, da nimaš tako zoprne ginekologinje, da je ne moreš niti vprašat, če te kaj skrbi? V takem primeru pa najbolje da jo menjaš, ker če človek zdravniku ne more niti povedat kaj je narobe z njim oz. kaj ga skrbi... ne vem no... srečno!

clock-img

17.11.2008, 10:52

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Mene je vsakič ginekološko pregledal.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

17.11.2008, 10:57

clock-img

Lorencia

pencil-img

530

Do zdaj ( 23.teden ) je tudi mene dr.Ozimičeva vedno pregledala vaginalno - pretipala maternico itd.

clock-img

17.11.2008, 11:17

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Jaz sem imela 5 UZ - 3 redne, NS in 1 izrednega zaradi manjše krvavitve, vsi ostali pregledi pa so bili vaginalni. Samo kadar sem imela UZ, ni delal vaginalnega pregleda.

clock-img

17.11.2008, 11:39

clock-img

Nina00

pencil-img

2841

V Lj med nosečnostjo ne delajo vaginalnih pregledov na rednih kontrolah. Prvič ja, da ti tudi vzame bris, potem pa šele na koncu pred PDP, če vmes ni težav zaradi katerih se odloči za vaginalni pregled.

clock-img

17.11.2008, 13:39

clock-img

Anonimen

moja g. pravi, da je tam dol najboljše pustit vse pri miru in čimmanj drezat, če res ni nujnouser posted image sploh proti koncu zna vaginalni pregled svinjsko boleti, tako da če ni nič res kaj pretresljivega, tudi jaz ne vidim razloga zakaj bi mi mogla med vsakim pregledom tam žokatuser posted image sej ni tko fajnuser posted image

clock-img

17.11.2008, 13:48

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

moja g. pravi, da je tam dol najboljše pustit vse pri miru in čimmanj drezat, če res ni nujnouser posted image

Tudi moja G. user posted image Pogledala me je samo enkrat.user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

17.11.2008, 14:00

clock-img

mojčika

pencil-img

2406

Sem v 23. t in že 3x imela vaginalni pregled, od tega dvakrat tudi vaginalni UZ.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

clock-img

17.11.2008, 14:32

clock-img

Nalini

pencil-img

919

Sem v 21. tednu in vedno mi naredi vaginalni pregled. Pogleda, če sem zaprta in pretipa maternico.

Se mi zdi, da je tako tudi prav, ker potem res vem, da je vse ok tam doli.

clock-img

18.11.2008, 12:50

clock-img

bambam

pencil-img

212

Moja G mi vsak mesec naredi vaginalni UZ, s tem da mi je danes pregledala in izmerila tudi maternični vrat. Sem pa v 22 tednu.

clock-img

18.11.2008, 13:43

clock-img

KOKICA32

pencil-img

12528

IZVIRNO SPOROČILO: bambam

Moja G mi vsak mesec naredi vaginalni UZ, s tem da mi je danes pregledala in izmerila tudi maternični vrat. Sem pa v 22 tednu.

Moja G tudi, poleg navadnega (preko trebuha) UZ mi vsakič naredi tudi vaginalni pregled, ter na pregeldu za MF mi je izmerila tudi maternični vrat. Sem pa v 23T!

clock-img

18.11.2008, 17:27

clock-img

Anonimen

V vsej nosečnosti sem bila vaginalno pregledana le enkrat in to je bilo prvič. Naredil je bris in mi rekel, da do konca nosečnosti ne bo več gledal v nožnico. Je rekel, da je pustit za pri miru. Razen v primeru, da bom sama ugotovila kake spremembe. Imela pa sem še dva vaginalna UZ- ja zaradi placente, vendar mi takrat niso nič tipali ali delali kake brise poleg UZ-ja.

poznam primer, ko je G na vsakem pregledu tipal in pregledoval vaginalno žensko, ki je pričakovala dvojčke. V 22 tednu pa ji je očitno nekoliko preveč pregledoval in ji na mizi predrl plodovni mehur. Žal ji je odtekla voda in oba otročka sta umrla. Tako, da je morda res bolje pustit primiru, kot pa drezat.

clock-img

19.11.2008, 08:10

clock-img

Pacota

pencil-img

234

Tudi mene ginekolosko ze zelo dolgo ni pregledala, rekoč, da ni dobro prevec tam brskat,  pa sem vodena kot rizicna.
Mi pa vedno naredi UV, kjer se ponavadi vidi tudi dolzina MV in ce se odpiras.

clock-img

19.11.2008, 10:54

clock-img

MILU1

pencil-img

47

Res čudno, da te ne pregleda lastnoročno?! No ja , že ima tak način dela. Glede zatečenosti sramnih ustnic in nenormalnega izgleda se ne sekiraj,...bolj se nosečnost bliža h koncu hujše je. Po porodu se normalizira.

Vse dobro ti želimuser posted image

clock-img

19.11.2008, 10:55

clock-img

MILU1

pencil-img

47

aja, da preko UZ se vidi dolžina MV.

clock-img

19.11.2008, 12:52

clock-img

piamaria

pencil-img

523

odvisno od G ali zahtevnosti, če se smatra, da je potrebno.
v primeru strahu, kar izrazite željo, pripada vam ja.
Meni ga vedno izmeri, je pa že malo povesel od dveh nosečnosti, ampak za cirklažo še ni.
Pod 2 cm jo delajo oz. če je krajšiuser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

clock-img

19.11.2008, 13:03

clock-img

neisha80

pencil-img

448

Jaz sem v 35.tednu,do zdaj me je vedno pregledala tudi vaginalno.

clock-img

19.11.2008, 16:01

clock-img

slincek

pencil-img

28

Jaz sem v 30. tednu, vaginalna pregleda sem imela 2 - prvega na začetku, ko mi je vzela tudi bris za streptokok zaradi izcedka, drugič pa ker sem nekje sredi nosečnosti imela močne bolečine v spodnjem delu trebuha in križu in je pregledala maternični vrat, če se mogoče odpiram itd. Obakrat sem torej imela vaginalna pregleda zaradi konkretnih razlogov, ne kar tako malo. Pa saj, zakaj pa bi gledala tam spodaj, če je vse ok?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem