cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

UZ kolkov v ljubljanski porodnišnici

clock-img

17.11.2008, 13:07

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Zdravo, mene pa zanima ali v lj porodnišnici UZ kolkov naredijo tretji dan po rojstvu (kot npr. v postojnski porodnišnici) ali to še  vedno delajo šele tri mesece kasneje?
Če so kolki OK, se mi zdi široko povijanje nepotrebno..user posted image

lp, Sončnica

clock-img

17.11.2008, 13:41

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Moja dvojčka sta se rodila poleti 2007 in sta imela slikanje kolkov takoj še v porodnišnici. Potem nam ni bilo treba nikamor več zaradi kolkov.

Pri starejši (2004 letnik) v porodnišnici niso slikali ničesar. Ampak smo slikali tri mesece kasneje.

Pol leta nazaj pa vem, da so slikali v porodnišnici in še potem, po treh mesecih in prvotnih izvidih 1A, je bilo treba ponovno na slikanjeuser posted image

Mislim, da tako hitro menjajo pravila kot gateuser posted image user posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

17.11.2008, 13:45

clock-img

Abra

pencil-img

2567

V starševski šoli (LJ) pravijo, da to naredijo že v porodnišnici in da je zdaj taka praksa povsod.

clock-img

17.11.2008, 13:55

clock-img

pob@linček

pencil-img

233

Ja naredijo ti ga takoj potem pa se enkrat ne glede na izvid v 2.mesecu.user posted image

mami in oci je najlepsi poklic za celo zivljenje

clock-img

17.11.2008, 14:39

clock-img

nara123

pencil-img

98

V Lj-porodnišnici naredijo UZ kolkov drugi dan in neglede na izvid imaš nekje po tretjem mesecu še en UZ kolkov,če je vse o.k. že v P široko povijanje ni potrebno.  

clock-img

17.11.2008, 19:30

clock-img

pomar*ANČA*

pencil-img

1685

v materinski so nam rekli, da delajo uz vsak ponedeljek, sredo in petek tako da enkrat ziher naredijo uz kolkov.

clock-img

17.11.2008, 20:17

clock-img

simonakr

pencil-img

1668

Oj! Ja naredijo ti UZ kolkov preden greš domov iz porodnišnice in glede na izvid se potem odločijo al rabiš pegled še v 3. mesecu.

1A je v redu izvid in ne potrebuješ več pregleda, 1B in ostali izvidi pa potrebuješ ali samo kontrolo ali pa tudi široko povijanje - to določi pediater.

clock-img

17.11.2008, 20:23

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: simonakr

1A je v redu izvid in ne potrebuješ več pregleda, 1B in ostali izvidi pa potrebuješ ali samo kontrolo ali pa tudi široko povijanje - to določi pediater.

Moja je imela oba kolika 1b izvid, pa ni rabila širokega povijanja, pa tudi na nobeno kontrolo jo niso naročili.

clock-img

19.11.2008, 08:21

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Hvala za odgovore! user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem