cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

UZ oz.CTG

clock-img

28.04.2005, 20:45

clock-img

danaja12

pencil-img

17

Zanima me ali je UZ in CTG eno in isto. Kako ta pregled zgleda, koliko časa traja, ali je potrebno pred pregledom biti na kaj še posebej pozoren. Koliko se za ta pregled slečete, samo majico, hlače, ali kar vse? Sem popolna nevednica, zato se že v naprej opravičujem, če so moja vprašanja trapasta. Vaši odgovori mi bodo v veliko pomoč.

clock-img

28.04.2005, 20:50

clock-img

Anonimen

Uz in ctg ni isto:zmeden2:Na uz vidis otrocka,na ctg to ni mogoce(ker ctg meri le gibe in srcek,kolikor je meni znano).Pri vaginalnem uz se mores slečt,pri uz preko trebuha pa ne.Potegneš le majčko čez trebuh in to je to.Mislim, da je isto na ctg-ju:)Kako dolgo pa vse skupaj traja, pa je odvisno od ginekologa pa tudi od :duda::)
Upam, da sem kaj pomagala:muca:

clock-img

28.04.2005, 21:09

clock-img

danaja12

pencil-img

17

Nisem noseča ampak me je g. dala na ta pregled preventivno:bravo:oz. nekaj sumi, da bi lahko bilo narobe:(. Pogledali naj bi mi maternico ali jajčnike:zmeden2:Naročena sem na UZ, ki se ga opravlja v CTG ambulanti. Vsaka informacija o tem pregledu bo dobrodošla. Priznam malo me je strah.

clock-img

28.04.2005, 21:19

clock-img

KMALU

pencil-img

1042

a CTG se vsem dela? Kdaj pa?

clock-img

28.04.2005, 21:42

clock-img

Anonimen

CTG se dela vedno v zadnjem mesecu nosečnosti oz. vsak 4. dan po PDP. To ti na trebuh priklopijo tak okrogel instrument, ki meri krčenje maternice oz. popadke in bitje srčka male :duda:. Tudi cel čas med porodom imaš to priklopljeno.

Danaja12, tebi bodo pa naredili samo UZ, možno tudi, da vaginalni, ko pogledajo preko nožnice,kaj se dogaja notri. Če ne, pa bodo gledali preko trebuha. V tem primeru samo zavihaš gor majčko in je to to. Nič hudega, boš videla. CTG ambulanta pa se reče verjetno zato, ker tam delajo tudi CTG za nosečnice.

clock-img

28.04.2005, 21:53

clock-img

danaja12

pencil-img

17

zdaj sem pa potolažena. Najlepša hvala za odgovor.:rozica:

clock-img

28.04.2005, 22:02

clock-img

KMALU

pencil-img

1042

Blacky hvala za razlago.

clock-img

28.04.2005, 22:08

clock-img

Anonimen

No problem.;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem