Pa me zanima ali se da kje dobiti mehko kvalitetno usnje za solidno ceno
Če najdeš, mi povej, še nisem našla. Včasih so imeli v IUV ostanke baje za nizke cene, vendar takrat nisem šla nikoli tja. Pa za jakno ti ostanki niso dovolj veliki...
pri usnju se ne smeš zmotit, ja, enkrat luknja, vedno luknja v usnju. In ne smeš spenjat z bucikami - iiz istega razloga.
Šivala sem že usnje in tudi ovčjo kožo na navadnem šivalnem stroju, ni pa to nekaj, kar bi si srčno želela ponovit

. Je rahlo zaj*. Ne, resno, ni luštno, boš verjetno preklela cel svet vmes

. Če bi bilo mehko usnje, to je fajn, ja, trdo usnje ali pa ovčja koža, to je pa težko šivat. Saj gre, narediš lahko svašta, samo se boš pa namatrala zraven z gospodinjskim ššivalnim strojem, to zagotovo. Ker za jakno tudi ne moreš vzet čisto mehkega usnja, mora ipak stat na tebi. Če se že lotiš tega, potem vsekakor obvezno nabavi vsaj 2 poka igel za usnje (imajo trikotno konico in so zelo ostre).
Sem pa sešila plašček iz ovčjega krzna na moji Aurorci, ona je res zakon! Samo sem tudi živce zgubljala! Pa ni moja lubica nič kriva, tega noben stroj ne prenese, svaka ji čast, da ji je ratalo:). Rezultat mi je sicer všeč, sem se pa zaklela, da ne grem več tega šivat:D