cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Utrjevanje bradavic - potrebno?

clock-img

08.08.2005, 14:08

clock-img

Andy13

pencil-img

589

Pozdravljene,

sem v 24. tednu nosečnosti in me zanima ali ste si utrjevale bradavice - pripravile na dojenje, ali je to sploh potrebno, da pri dojenju bradavice manj bolijo in tiste, ki ste to počele, me zanima na kak način.

Vnaprej hvala!

Lep pozdrav, Andy

clock-img

08.08.2005, 14:13

clock-img

Tiki

pencil-img

625

Jaz mislim, da ne. Če se prav spomnim, so mi celo odsvetovali :zmeden2:.

clock-img

08.08.2005, 14:28

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

08.08.2005, 14:31

clock-img

babylove

pencil-img

2473

To se ne dela, ker lahko kvečjemu kakšno vnetje pridelaš, ne pa utrditve. Ko začneš dojiti, jih šele začni negovati - po vsakem dojenju poškropi z antiseptikom in namaži s čistim lanolinom.

clock-img

08.08.2005, 15:09

clock-img

Andy13

pencil-img

589

Najlepša hvala za odgovore. :rozica:

Za Lanolin sem pa že slišala, da je zelo Ok.
Babylove, čisti lanolin dobim v lekarni?

clock-img

09.08.2005, 18:16

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Ja, krema Lanolin Multi-Mam se dobi v lekarni, stane pa cca. 1.600 sit. Pa ful je Ok, da ti je ni treba dol čistit pred dojenjem - naj otroka ne bi motilo..

clock-img

10.08.2005, 12:27

clock-img

Andy13

pencil-img

589

Bobek, hvala tudi tebi. :)

Vsekakor si jo bom nabavila.

clock-img

10.08.2005, 15:03

clock-img

Anonimen

Andy, poleg Lanolin MultiMam (ki je tudi meni rešil bradavice!) pa ne pozabi imeti dojk čim več na zraku. Ne jih mazat, potem pa neprodušno zapret v modrc, po možnosti še pokrite z blazinicami za dojenje. Zrak najbolj koristi. Pa lastno mleko, ki si ga po dojenju namažeš po bradavici in pustiš, da se dobro osuši.

clock-img

10.08.2005, 15:25

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

menda je možno dobiti tudi Lanolin Multi-Mam blazinice. Te so že impregnirane s to kremo, sam v modrc jo zatlačiš, pa je. Je katera sprobala? Je pa najbrž dražje kot le s kremo, pa še bradavic ne moreš zračit :zmeden:.

pozdravček :muca:

clock-img

10.08.2005, 15:27

clock-img

Anonimen

Meni ne zveni dobro, ker ne moreš bradavic zračit.

clock-img

12.08.2005, 18:12

clock-img

petarda

pencil-img

10119

Andy!

Jaz sicer s tem nimam izkušenj, saj sem noseča prvič, toda od znank sem dobila kar nekaj nasvetov, da je bradavice dobro utrjevati že prej. Seveda ne smeš pretiravat. Svetovale so mi tuširanje z menjaje toplo in hladno vodo, nato pa še masiranje s frotirko. Seveda nežno in ne do bolečin. Kaj pa vem, se mi zdi, da ne more škodit. Odločitev je pa vseeno tvoja.

LP8)

clock-img

16.08.2005, 18:11

clock-img

Pupica

pencil-img

4847

Jaz sem jih masirala z Chiccotovo kremo. Super sem bila zadovoljna. Nobenih težav. :bravo:

Masirati moraš nežno nekako 3-5 minut same bradavice, pa potem nežno še okoli bradavice, in ne iztiskaj kolostruma, če ti slučajno že teče!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem