cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

V vrtcu se ne ukvarjajo z jo

clock-img

07.11.2007, 12:59

clock-img

Aja1

pencil-img

8579

Naša skoraj enoletna Neja je bila danes tretjič v vrtcu (se uvaja).
Ob 9ih sva jo pustila v vrtcu in nama je rekla vzgojiteljica, da bo poklicala, če bo hudo. Ker do 10.30 niso nič klicali, sva se odločila, da greva kar v vrtec in pred vrati počakava (če ne bo jokala). Prideva do tja, se je že ven slišalo, kako se naše dete dere user posted image user posted image user posted image . Sva prišna nenapovedano v igralnico in ŠOK - Neja sedi v posteljici, se dere na vse grlo (čist flekasta), vzgojiteljica in pomočnica pa drugim otrokom pihata balončke user posted image user posted image
Sploh nisem vedla, kaj naj rečem. Saj ne pravim, da bi morala ena skoz njo imet v rokah...ampak da se revšče malo dere v posteljici cel čas in je noben ne šmirgla user posted image user posted image user posted image
Jutri jo peljem na zajtrk. Sem se odločila, da jo tam jaz nahranim in šele potem odidem...in spet bom prišla "kontrolirat" nanapovedano. Res sem jezna in obenem žalostna user posted image user posted image user posted image . Kako naj dam otroka v vrtec, če takoj pristane v posteljici (za rešetkami)?user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 7.11.2007 18:24:29 >

clock-img

07.11.2007, 13:03

clock-img

Anonimen

O šit, ne vem, če je to običajno, ampak je pa hudo. Ti kar pojdi nekontrolirano še tja. Imaš mojo podporo.user posted image

clock-img

07.11.2007, 13:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.11.2007, 13:06

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

kaj pa ti je rekla vzgojiteljica? zakaj je ni tolažila???

clock-img

07.11.2007, 13:14

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

Nekako bi še razumela, če bi se to zgodilo septembra, ko je več novincev. Zdaj so drugi že uvedeni in bi se lahko posvetile tvoji punčki, da bo začutila, da jo tam ima nekdo rad.
Otroku zelo veliko pomeni, da ga vzgojiteljice pocartajo. Naše so takšne, da vsakega otroka ob prihodu stisnejo k sebi. Naša punca mi doma kar naprej omenja vzgojiteljico in varuško, tako da so ji očitno zlezle pod kožo in prav rada hodi v vrtec.

Na lep način jim povej, da tvoj otrok tudi rabi pozornost, seveda pa moraš bit previdna, da se jim ne zameriš, da otrok ne bo nosil posledic. Sem pa tudi jaz mnenja, da je dobro, da se tam kdo pojavi nenapovedano, saj starši sploh ne vemo, kaj se tam dogaja, ko nas ni zraven.

clock-img

07.11.2007, 13:14

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Ne vem, če je normalno. Jaz bi sigurno vprašala vzgojiteljico, če je pri njih tak postopek normalen.
Pa povedala bi ji, da se sicer ne želim vtikat v njeno delo in avtoriteto, ampak da nočem, da otroka pusti samega v posteljici, če joka, več kot nekaj minut.
Videla sem že otrok, ki so v vrtcu jokali in bili flekasti od tuljenja ( moj Jakob na primer ), ampak jokal je ali vzgojiteljici v naročju, ali pa v kakem kotu, kamor se je zavlekel. Da pa otroka kam zaprejo, pa še nisem videla.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

07.11.2007, 13:22

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

povej jim da ti plačaš vrtec,da se otrok dobro počuti ne da je otrok ves objokan..vzgojiteljicam pa se ne da ukvarjat z njim.Jaz bi že prvič ko bi to videla popizdila..res

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

07.11.2007, 13:40

clock-img

smigli

pencil-img

1088

Meni to ni normalno.

Kot sama ugotavljaš nismo septembra, tako da so ostali otroci že bolj upeljani, zato vzgojiteljco lahko še bolj obsojaš.
Pri nas se je večkrat zgodilo, da je imela vzgojitelca po dva jokajoča otroka hkrati v naročju, enega ob nogi in vse hkrati zelo ljubeče tolažila (kapo dol), tako da sem res zadovoljna z njimi. Moj sin gre zjutraj z nasmehom v vrtec in zjutraj objame vzgojiteljco, katera ga celo poljubčka.
Jaz bi se gotovo želela pogovoriti, seveda na  diplomatski način, saj bo tvoj otrok še dolgo v vrtcu in užaljena vzgojitelca ne bi bila ravno dobra do malčka.
Imaš vso pravico, da dvomiš o njihovem pravilnem ravnanju, za svoje otroke se moramo sami pobrigat, ne sme nas bit sram.

lp in srečno

clock-img

07.11.2007, 13:48

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ojoj, ne vem, meni se ne zdi tole ok. Ko sem kot študentka delala v vrtcu, pa sem doživela uvajanje otrok, smo jih cel dan nosile v rokah, pa četudi so imeli ne vem koliko kil. Vsakega, ki je prišel, z vzgojiteljico na čelu. Pa božale, dokler ni zaspal. Nujno jima razloži, da tole ti pa ni in naj se lepo v roke vzameta.

clock-img

07.11.2007, 13:50

clock-img

glen

pencil-img

1870

Tako kot je že ena napisala mogoče bi razumela da je september ko je veliko novih.
Zdaj pa so že vsi vpeljani, tako da bi lahko komot malo pocartkali vašo punčko.
Jaz nebi bila tiho in bi še hodila nenapovedano pa tudi vzgojiteljicam, bi rekla kaj si mislim.
Nevem ,pa še rekla sta da če bo hudo, da naj vas pokličejo.
Ko sem uvajala tamalo je bila ena punčka s katero so bili starši samo prvi  dan,nasledni dan pa so jo pripeljali že ob 7 ker pač nista imela možnosti zaradi služb,pa je ful jokala prvih 14dni,ampak se spomnem da je bla zmeraj pri eni izmed vzgojiteljic v naročju. 

clock-img

07.11.2007, 13:53

clock-img

glen

pencil-img

1870

Pa še neki.
Naša pupa se je na začetku ful navezala na eno izmed vzgojiteljic(Marija) ta druge pa na začetku ni marala,tako da jo je Marija kadar je hodila po malico ali kosilo raje s sabo vzela kot da bi jo pustila v učilnici s ta druga in bi jokala.
Res nimam nobene slabe besede čez naše vzgojiteljice.
Naj povem še to, daje čez čas vzljubila tudi ta drugo

clock-img

07.11.2007, 13:56

clock-img

saratanja

pencil-img

203

Vprašaj vzgojiteljice! Nujno je, da si izboriš njihov čas in se pogovoriš z njimi o njihovemu načinu tolaženja tvojega otroka. Ti najbolje veš, kaj jo potolaži.

Jaz sem letos uvajala že drugega otroka. Po lanskih izkušnjah (mori in tuljenju dva meseca) sem si vzela precej dopusta, predvsem pa sem se že prej psihično pripravljala. Imela pa sem izredno srečo. Vzgojiteljice so si vzele čas in so pustile staršem, da so pomagali otrokom spoznati prostor in njih. Nič se nista vsiljevali in delali "pametni" s tistimi izjavami, češ vsak otrok mora jokati. V tistem tednu sem jih videla, kako sta študirali vsakega otroka posebej in poskušale tolažiti ter zanimirati, kot so videle starše. Sem pa videla tudi primer punčke, ki je bila prvi dan povsem mirna, toda pustili so jo predolgo...tretji dan ji vzgojiteljici nista mogli več pomagati. Crklali sta jo večino časa, toda ker ni pomagalo in ker  ni nehala jokati niti v naročju, posvetiti pa so se morale tudi ostalim...no je nakoncu izgledalo precej podobno kot pri tebi: Stala je v kotu in se drla, dokler ni omagala in zaspala na blazini.

A ja, pa pri nas imajo otroci kar navadne ležalnike...nikakršnih posteljic z ograjo? Pravzaprav v celem prostoru ni nobene ograje??

Mi zdaj po dobrih dveh mesecih že stečemo v vrtec, čeprav je bila največji kričač na začetku. Upam, da bo tudi pri vas takouser posted image

clock-img

07.11.2007, 14:02

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

A ja, pa pri nas imajo otroci kar navadne ležalnike...nikakršnih posteljic z ograjo? Pravzaprav v celem prostoru ni nobene ograje??

to je pa odvisno od starosti otrok, a ne? Čisto mičkani imajo še posteljice.

Ne vem, meni se to ne zdi normalno. Se boš morala pogovoriti z vzgojiteljico.

clock-img

07.11.2007, 14:07

clock-img

saratanja

pencil-img

203

Naša je v najmanjši skupinici.....jasli od 1 do 2 leta starosti. Ravno ta mesec dobijo še dva novinca, ki bosta v novembru dopolnila eno leto. Oprema ni nič drugačna, kot pri tistih večjih.
imajo pa še to smolo, da so jasli v prvem nadstropju in ne bojo šli ven vse do takorat, ko bo zadnji uspel priracati po stopnicah. Ravno včeraj sem videla, da imajo male lesene stopničke z ograjico...verjetno, da trenirajo hojo po stopnicah:))

clock-img

07.11.2007, 14:18

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

groza jz bi se previdno pogovorila z nijma in dala vedet da jih bom nenapovedano kontrolirala.

Upam da bom imala drug teden ko Nika začne z uvajanjem boljšo izkušnjo

clock-img

07.11.2007, 19:21

clock-img

Aja1

pencil-img

8579

Hvala punce user posted image user posted image user posted image

Jutri pa gremo spet v "boj" user posted image  Ob 8ih morava biti tam na zajtrku (ji ga bom kar jaz dala, pa naj me podijo ven kolikor hočejo user posted image ). Potem bom pa toliko časa ostala tam, da se bo zaigrala (če se bo). Upam, da se ji ni vrtec že zameril. Bom pa videla, če bom kaj rekla. Mogoče bo raje moj šel po njo in jim kaj rekel.
Sem pa pozabila povedat, da so jo zaprli še v garažo zraven igralnice (ne vem, če je bila katera zraven). user posted image  user posted image Tako se mi smili moja mala miška user posted image user posted image user posted image Še dobro, da bomo lahko uvajali 3 tedne, ker bo imel moj dopust.

clock-img

07.11.2007, 20:00

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

no in kaj so ti rekle vzgojiteljice danes ko si prišla po njo? Sigurno sta nekaj komentiraliuser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

07.11.2007, 20:13

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

07.11.2007, 20:15

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

07.11.2007, 21:13

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

to je pa odvisno od starosti otrok, a ne? Čisto mičkani imajo še posteljice.

Ne vem, meni se to ne zdi normalno. Se boš morala pogovoriti z vzgojiteljico.

Pri nas imajo od 11 mesecev naprej ležalnike. Zložijo jih tesno skupaj in to je to. Vse otroke cartajo. Nisem imela nikoli slabega občutka.

Gospa sem.

clock-img

07.11.2007, 21:15

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

To z garažo pa tudi meni ni jasno.
V kakšno garažo so jo zaprle? A to kao za kazen?

clock-img

07.11.2007, 21:21

clock-img

Putka

pencil-img

3105

Normalno tole že ni! Naše so pri uvajanju še po hrbtu trepljali, da so lažje zaspaliuser posted image . In naša vzgojiteljica ima vedno enega crkljivčka v naročju, če pa joka pa sploh ni debate.

Ampak tole, da jo boš hranila v vrtcu mi pa ni ok. Njej bo težje, če boš nekaj časa tam, ostalim otrokom pa tudi.

clock-img

07.11.2007, 21:56

clock-img

soncicaT

pencil-img

1018

Ufuser posted image user posted image user posted image !

clock-img

07.11.2007, 23:22

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

garažouser posted image user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

08.11.2007, 09:09

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Uboga punčka, kar zasmilila se mi je. namesto, da bi ji olajšali uvajanje jo tako zapostavljajo. To res ni normalno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem